Kılıçdaroğlu: Gerçek Milliyetçi Biziz

TAKİP ET

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bahçeli'ye eleştirilerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. 

İktidara ve bilhassa Bahçeli'ye yüklenen Kılıçdaroğlu, "Ülke perişan ama kendisine milliyetçiyim diyen bir partinin Genel Başkanı var. Tek gündem konusu benim. Onun tek derdi muhterem beyefendi orada nasıl kalacak? Bende altına halı olayım. Ve yine sayın Bahçeli'nin bir güne bir gün "tank-palet fabrikasını alacağım, şanlı ordumuza geri iade edeceğim" dediğini duydunuz mu? Kim gerçek milliyetçi? Biz... İyi ki bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi var" ifadelerini kullandı.

Kürşat Ayvatoğlu Tepkisi

Lüks aracında kokain içerken görüntüleri çıkan AKP Büro çalışanı Kürşat Ayvatoğlu hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Bir tarafta bunlar yaşanırken, bir tarafta da zevk-i sefa içinde olan AK Partili gençler var. Dünyadan habersiz bu gençler. Yukarıya bakıyorlar, herkesin keyfi yerinde. Altlarında lüks arabalar, her türlü imkan. Vurgun deseniz, yolsuzluk deseniz gırla gidiyor. Kokain, şeker falan buradan bahsetmek istemiyorum. Allah şifalar versin. Ortaya çıkan tablo değerlerimizle barışık bir tablo değildir. Bir vurgun tablosudur. Ortaya çıkan tablo bizim değerlerimizle barışık bir tablo değildir. Ortaya çıkan tablo bir vurgun tablosudur. Daha önce de Şanlıurfa'da AK Parti Gençlik Kolları Başkanı vardı, ne diyordu? "Lan fakirler, oğlum beni rahatsız etmeyin tamam mı, biraz keyif ediyorum." Vatan sevgisi var mı burda? Kimi örnek alıyor? Saray'ı örnek alıyor. AKP Büro personeli, Kastamonu'dan geliyor. Bütün Kastamonulular tabloyu biliyor. Bir kişi kalkıp lüks arabalar içinde yaşıyor ve bir büro personeli. Kimse görmüyor mu? Görmüyor çünkü herkes aynı şekilde yaşıyor. Değerlerden bahsediyorlar hangi değerler" dedi.

Merkez Bankası

Merkez Bankası'ndaki değişiklikler ve kur dalgalanmalarına değinen Kılıçdaroğlu, "Neredeyse her hafta Merkez Bankası Başkanı değişiyor. Ne oluyor allah aşkına? 20 Mart ile 27 Mart arası bir vurgunu anlatacağım. Neden Merkez Bankası Başkanı sık sık değişti? Merkezi yönetimin dış borcu; 20 Mart'ta dolar kuru 7.28' 765 milyar 800 milyon lira dış borcu var. 27 Mart'ta 765 milyar çıktı 841 milyar 600 milyon liraya. Dolar kurunu 8 liradan aldık. Merkezi yönetimin dış borcu sadece 7 günde 75 milyar 800 milyon lira artı. 7 günde bu milletin sırtına yüklenen yük" şeklinde konuştu.

kemal kılıçdaroğlu chp lideri genel başkanı grup toplantısı açıklama konuştu akp iktidar eleştiri yüklendi erdoğan zam asgari ücret montrö kıpkırmızı neden salgın koronavirüs önlem tedbir geleceğim ve atay