Kılıçdaroğlu: Sezgin Baran Korkmaz'ın Arkasında Ciddi Bir Siyasi Güç Vardır

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te gazetecilerin sorularını cevapladı.

Gaziantep'e yaptığı ziyarette konuşan Kılıçdaroğlu, "Sezgin Baran Korkmaz Türkiye’de at oynatıyorsa, yargıyı istediği gibi düzenleyebiliyorsa, arkasında ciddi bir siyasi güç vardır" ifadelerini kullandı..

Türkiye'de iktidarın yargı üzerinde kurduğu hegemonya dolayısıyla yargının görevini yapamadığını belirten CHP lideri "Sezgin Baran Korkmaz’ın yurt dışına çıkışına kim izin verdi? Sezgin Baran Korkmaz’ın mal varlıkları üzerindeki hacizleri kim kaldırdı? ‘İvedi’ kararıyla hacizleri kaldıran dönemin cumhuriyet başsavcı yardımcısı Adalet Bakanlığı’na bakan yardımcısı olarak nasıl gitti?” dedi.

Bu soruya "bir numaralı koltukta oturan kişinin" cevap vermesi gerektiğini belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bu kişinin sesi bile çıkmıyor. Kendi bakanı, ‘Bir siyasetçiye her ay 10 bin dolar para veriliyor’ diyor. Bakanını çağırıp, ‘Ya bu siyasetçi kimdir kardeşim’ diye soru dahi sormuyor. Bu soruyu sormayan kişi yolsuzluğa ortak olan kişidir. Belki tazminat davası açarsa, iki kez tekrarladı diye de dilekçesinde yazsın. Yolsuzluğa sesiz kalan kişi, yolsuzluğu sorgulamayan kişi, yolsuzluğa ortak olan kişidir. Çıksınlar, aksini söylesinler. ‘Biz ortak değiliz, soruşturma açtık’ desinler. Niye açamıyorlar? Verilecek hesapları var herhalde. Türkiye’de böyle bir çürümüşlüğü hiç ama hiç görmemiştim” şeklinde konuştu.

Daha önce Sedat Peker, Sezgin Baran Korkmaz'a ait olduğu belirtilen Paramount Hotel'e "çöküldüğünü" ve Korkmaz'a operasyon tehdidiyle şantaj yapıldığını iddia etmiş, "5 Aralık… Resul, Organize Suçlardan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı… Telefon açıyor. Sezgin Baran Korkmaz’a… ABD’de aranan arkadaş. İçişleri Bakanlığı’na çağırıyor… 5 Aralık… 10:30 giriş, 12:30 çıkış… Sezgin Baran Korkmaz’ın bir işadamından 45 milyon dolar alacağı var. Süleyman (Soylu) buna diyor ki, ‘Hakkında tahkikat yapıldı. Dosya var. Yurt dışına çık. Bu parayı da, yukarının haberi var, Tayyip abi için, yukarısı o, bu parayı da sil. Sorun çıkacak.’ Ne enteresan değil mi? Sezgin Baran Korkmaz 6 Aralık’ta yurt dışına gidiyor… Yüce Divan… İşler bozuluyor. Sezgin Baran Korkmaz tırstı ya, ne yapsın adam devlet var karşısında, otelini istediler" ifadelerini kullanmıştı. Peker ayrıca şantajın taraflarından biri olarak da Veyis Ateş'i işaret etmişti.

Son olarak Sezgin Baran Korkmaz, ABD'nin isteği ile Avusturya'da tutuklandı ve aynı gün AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında daha önce söylediği oldukça samimi ve övgü dolu sözleri ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu Sezgin Baran Korkmaz'ın Arkasında Ciddi Bir Siyasi Güç Vardır