Kırım Türkleri Ukrayna Büyükelçiliği Önünde: Kazanan Ukrayna ve Kırım Türkleri Olacak

TAKİP ET

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin Ukrayna Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı.

Rusya, Ukrayna'yı işgale başladı. Sivil yerleşim yerlerini vuran Rus ordusuna ait birçok tank, 7 uçak, 1 helikopter ve birçok askerinin imha edildiği bildirildi. Savaşa ilişkin en güncel bilgileri canlı blogumuzdan takip edebilirsiniz.  

Canlı Blog: Rusya-Ukrayna Savaşı


Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin Ukrayna Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı.

Şahin'in açıklamaları şu şekilde: "Türkiye faaliyet gösteren Kırım Dernekleri, Kırım Vakıfları, Kırım Tatar Teşkilatları Platformu olarak Ukrayna Büyükelçisi ve onun şahsında Ukrayna devletine ve Ukrayna halkına desteğimizi belirtmek için geldik.

Bütün Dünyaya İlan Ediyoruz

Bu işgal, bütün dünyanın gözü önünde olan ve yalnızca Ukrayna'ya değil, Ukrayna'da yaşayan Kırım Tatarlarına, Kırım Türklerine karşı yapılan da bir saldırı aynı zamanda. Bizler, Türkiye'de yaşayan milyonlarca Kırım Tatarı ve bütün Türk milleti olarak bu işgale karşı çıkacağız. Ukrayna'da yaşayan Kırım Tatarları da bu işgale karşı çıkacak ve mücadele edecekler. Ukrayna için, Kırım için mücadele edecekler. Biz bunu bütün dünyaya ilan ediyoruz. 

Kazanan Ukrayna, Kırım Tatar Halkı ve Kırım Türkleri Olacak

Bu saldırı, öyle zannedildiği gibi kolay olmayacak. Öyle Ukrayna zannedildiği gibi kolay çökmeyecek. Uzun bir mücadele olacak. Fakat inanın, kazanan Ukrayna olacak, kazanan Kırım Tatar halkı ve Kırım Türkleri olacak! Biz bunu bütün dünyaya ilan ediyoruz: Mutlaka kazanacağız ve Kırım Tatar halkı, Ukrayna halkı asla teslim olmayacak."

kırım tatar türkleri mükremin şahin ukrayna büyükelçiliği basın açıklaması rusya savaş