Kırım'da Dün Gerçekleşen Baskınlarda Gözaltına Alınan 4 Kişi Serbest

TAKİP ET

Rus işgali altındaki yarımadada dün gerçekleştirilen baskınlarda hukuksuzca gözaltına alınan 4 Kırım Tatarı serbest bırakıldı.

2014 yılından bu yana Kırım'da işgalci konumda olan Rusya, dün yarımadanın çeşitli bölgelerinde Kırım Tatarlarının evlerinde baskınlar gerçekleştirmişti. Bu baskınlarda aralarında gazeteci Ayder Kadırov ve Sudak Camii İmamı Rıdvan Umerov'un da bulunduğu 4 kişi gözaltına alınmıştı. Avukatlardan alınan bilgiler, gözaltına alınan 4 kişinin de tutuklandığı yönündeydi.

TURKSİD Ukrayna Başkanı İsmet Yüksel, bugün sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla hukuksuzca evlerinden alınan 4 Kırım Tatarının da serbest bırakıldığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama

İşgal altındaki Kırım'da yaşanan son gelişmelere ilişkin Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yayımladı. Soydaş Kırım Tatarlarının yanında olunduğunun bildirildiği metinde gelişmeler sistematik baskı ve sindirme politikası olarak nitelendirildi. Açıklama şöyle:

"Kırım’da bu sabah Kırım Tatar Türklerinin evlerine yapılan baskınları ve gözaltı uygulamalarını endişeyle izliyoruz.

Sözkonusu gelişme, Kırım’ın 2014 yılında yasadışı ve gayrimeşru olarak ilhak edilmesinin ardından Kırım Tatarlarına uygulanan sistematik baskı ve sindirme politikasının son örneğidir.

Türkiye, hak ve menfaatlerini barışçı yollarla savunan ve demokratik yöntemlerle seslerini duyurmaya çalışan soydaş Kırım Tatarlarının yanında olmayı her daim sürdürecektir."

kırım tatar fsb işgalci rusya ismet yüksel gözaltı dışişleri bakanlığı