Kırımoğlu: Kırım'ın Askeri Yol ile Kurtarılmasından Başka Yol Kalmadı

TAKİP ET

Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım'ın askeri yol ile kurtulmasından başka yol kalmadığını belirtirken Rus sivillere ise Kırım'dan ayrılma çağrısı yaptı.

Kırım Tatarları Milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rusça olarak yayınladığı videoda Rus işgali altındaki Kırım'ın kurtulması için askeri yol haricinde başka bir yol kalmadığını ifade ederken Kırım'da bulunan Rus sivillere ise Kırım'dan ayrılmaları çağrısında bulundu.

'Ukrayna, Rusya Ordusunun Vahşice Stratejisinden Sorumlu Değildir'

Gazeteci İsmet Yüksel'in yaptığı paylaşım ile Kırımoğlu'nun Kırım'daki işgalciler, işbirlikçiler ve hainler için videoyu Rusça olarak paylaştığını ifade etti. Kırımoğlu ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Ukrayna, Moskova’daki diktatörün akıllı olduğunu düşünerek barış yoluyla Kırım’ı geri almak için çok çaba sarf etti ama o diktatör, kendi insanları da dahil, binlerce insanı öldürmeyi, Ukrayna şehir ve köylerini bombalamayı, kendi ülkesini dünyanın en aşağılık ülkesi yapmayı tercih etti. Kırım’ın askeri yol ile kurtarılmasından başka yol kalmadı.

Kırım askeri yol ile kurtarılırken sivil insanlara zarar verilmemesi için büyük çaba gösterilecek. Rusya, sivil halkı Rus ordusuna siper yapma stratejisini uyguluyor. Fakat Ukrayna, Rusya ordusunun vahşice stratejisinden sorumlu değildir.

Kırım’da sivillerin askeri objelerden uzak durması ve kanunsuz bir şekilde Kırım’a gelen Rus vatandaşlarının, (Kerç Köprüsü şimdilik sağlamken) bir an önce Kırım’ı terk etmeleri tavsiye ederiz.

Uluslararası hukuk er ya da geç yerine gelecektir“

 

Abdülcemil kırımoğlu rusya ukrayna kırım çağrıda bulundu işgalci rusya