Kırtasiyeciler, Zincir Marketleri Protesto Etti: Biz Ne Satacağız?

TAKİP ET

Kırtasiyeciler, Ankara'da zincir marketlere karşı protesto eylemi düzenledi. Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Küçükarzuman, kırtasiye ürünlerinin marketlerden çıkarılmasını istedi.

Altındağ ilçesinde bir kırtasiyenin önünde toplanan Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası mensubu esnaflar, eğitim öğretim yılı başlamadan önce zincir marketlerde kırtasiye ürünlerinin satılmasına karşı çıktı.

"Biz ne satacağız" yazılı dövizler taşıyan kırtasiyeciler,  zincir marketlerde kırtasiye ürünlerinin satılmamasını istedi.

Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman, "Marketler satıyor, bakkal, manav, kasap herkes kırtasiye satıyor; fakat kırtasiyeciler kırtasiye satamıyor. Marketlerden kırtasiye ve kırtasiye ürünlerini çıkaralım. Çünkü bizi oldukça zorluyorlar. Biz zaten küçük esnafız sigortamızı yatıramıyoruz, borçlarımızı ödeyemiyoruz. Ankara'da Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası olarak, 2 bin üyeye sahibiz. Toplam 4 bine yakın kırtasiyeciyiz biz, dükkan sayısı olarak. Ankara'nın yüzde 20'si bu işten ekmek yiyor ama gel gelelim bizim dışımızda herkes kırtasiye satıyor. Buna bir çare bulunmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

kırtasiyeciler kırtasiye zincir marketleri protesto etti biz ne satacağız