Kış Lastiklerinde Kiralama Dönemi

TAKİP ET

Kış lastiklerinde yaşanan büyük fiyat artışı nedeniyle vatandaşlar lastik kiralamaya başladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "deneysel" yönetimi ve sansasyon yaratan açıklamaları nedeniyle döviz kurunda yaşanan artışların önü alınamıyor.

Son olarak dolar kuru 17,50 seviyesini aştı. Kurda yaşanan artışlar nedeniyle lastik fiyatları yükseldi. Piyasada tanesi 700 liradan başlayan lastik fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan kurumsal bir lastik şirketinin franchise bayisi Mustafa Sünger, "Piyasada en çok satılan ebat 205/55R16’dır. Bu ebatların tanesinin fiyatı 750-800 liraya çıktı. Dört adedinin fiyatı işçilik hariç 3 bin lira. Sezon başlarken tanesini 500 liraya satıyorduk. Önümüzdeki hafta fiyatlar daha da artabilir. Kaliteli bir takım alayım dersen işler biraz daha farklı. Tanesi 5 bin liraya bile lastik var. Kaliteli bir takım kış lastiğinin fiyatı ise ortalama 4-5 bin lira arasında değişiyor" dedi.

İkinci el lastiklere talebin yoğunlaştığını belirten bir başka lastik dükkanı sahibi Ahmet Özkan ise "Bu lastiklerin iyisi yok satıyor. Bizdeki ikinci el lastikleri bitirdik. İkinci el lastiklerin takımlarını ise ortalama bin ila bin 500 lira arasında" ifadelerini kullandı.

Lastiklerdeki fiyat artışları nedeniyle sıfır lastik alamayan vatandaşlar lastik kiralamaya da başladı. Lastik kiralama hizmeti veren bir şirket 195/60/R15 ebatlarında bir lastik takımını 22 Aralık-1 Nisan arasında bin 638 liraya kiralıyor. 977 liraya kiralanan lastik modelleri de mevcut.

kış lastiği kiralama dönemi başladı ekonomik kriz