Koç Üniversitesi'ndeki İddiaların Odağındaki Genç TamgaTürk'e Konuştu

TAKİP ET

TamgaTürk söz konusu iddiaların odağındaki Hasan Ege Karanfil'e ulaştı.

Türkiye bugün Koç Üniversitesi'ndeki "işkence" iddialarıyla sarsıldı. İddiaya göre iki öğrenci, odalarındaki bir başka öğrencinin "yüzüne ütü bastı, kemerle dövdü ve en sonunda yüzünden ve belinden kretuar adlı aletle yaraladı." Bunlara ek olarak Hasan Ege Karanfil adlı öğrencinin ırkçı ifadeler kullandığına ilişkin ses kayıtlarının olduğu belirtildi. Mağdur sıfatıyla adı geçen Feridun B., Kürt ve Alevi olduğu için işkence gördüğünü iddia etti.

TamgaTürk söz konusu iddiaların odağındaki Hasan Ege Karanfil'e ulaştı. 

Koç Üniversitesi Komplosunda Yeni Gelişme: Feridun B.'nin Tecavüzüne Uğrayan Bir Başka Erkek Mağdur Konuştu

Koç Üniversitesi'nde Alevi ve Kürt Olduğu İçin İşkence Gördüğünü İddia Eden Şahsın Avukatı Hakkında Skandal İddia: Ismarlama Haber mi Yaptırıyor?

Karanfil, Arda D. ve Feridun B. arasındaki kavgaya ilişkin bir dahlinin olmadığını; daha önce kimi ırkçı ifadeler kullansa da bunun söz konusu davayla bir ilgisinin olmadığını ve kendisi milliyetçi olduğu için bu kayıtların davayı çarpıtmak için ileri sürüldüğünü belirtti. 

Karanfil şu ifadeleri kullandı: 

Olaylar Feridun B.'nin cinsel tacize varan davranışları nedeniyle oldu. TÜBİTAK burslu olduğu söylenen Feridun B. esasında cinsel saldırıdan dosyası kabarık birisi, bunu yurt yönetimi biliyor ve bu yüzden daha önce hem onun hem de onunla aynı odada kalanların odası değiştiriliyor. Yurt müdürlüğü biliyor bunları ama soruşturmuyor. Bu olaydan sonra Feridun B.'ye ilişkin "beni de taciz etmişti" diyenler çıktı.

"Olay günü Feridun B., Arda'ya cinsel saldırıda bulunmaya çalıştı, Arda da kendini savundu. Ben davada şüpheli olarak değil görgü tanığı olarak ifade verdim. Ne okulda ne savcılıkta şüpheli olarak ifade vermedim. Feridun'un elindeki ses kayıtlarının olayla katiyen ilgisi yok ayrıca ses kayıtlarıyla oynanmış ve kırpılmış. Benim tek suçum bu olayların öncesinde, özel sohbetlerde ırkçı ifadeler kullanmam ve bunların gizlice kaydedilmesi. Bu gizli kayıtlar olduğu için olaylar benim üstüme kaldı. Feridun'un yüzüne ütü basıldığı iddia ediliyor ama böyle bir şey yok; nitekim Feridun'un iddiasında sadece ütü basmakla tehdit edildiğine ilişkin bir ibare var. Ancak Koç Üniversitesi'nin odalarında ütü yok, çamaşırhanede ütü var. Ütü basma eylemi asla olmadı, Feridun yüzüne buhar tutulduğunu iddia ediyor ki o da yaşanmadı, Feridun'un yüzünde buna dair bir iz de yok. Bu konu sadece gizlice alınmış ses kaydında var, orada Feridun'un zorbalığa varan davranışları karşısında böyle bir ifade kullanıyorum, Feridun da 'bu bir tehdit mi' diyor, ben ise 'bilmiyorum' diyorum. 

Kendisi Alevi ve Kürt olduğu için işkence gördüğünü iddia ediyor oysa ben Aleviyim, kendisini bıçaklayan Arda ise Kürt. Alevilerle ilgili bir beyanım yok zaten ama varmış gibi gösterildi. Öyle şeyler söylesem kendimle çelişkiye düşmüş olurum.

Feridun savcılık ifadesinde Arda'yı sakinleştirmeye çalıştığımı kendisi belirtiyor. Mağdur olduğunu iddia eden kişi Arda'ya cinsel saldırıdan adli kontrol aldı. Daha önceki oda arkadaşlarına da benzer bir davranışta bulundu bu sebepten önce oda arkadaşları oda değiştirdi, daha sonra da kendisinin odası değiştirildi. Koç Üniversitesi bunu biliyordu ancak soruşturmadı. Koç Üniversitesi ve savcılık benim gizlice kaydedilmiş ses kayıtlarımı biliyordu sadece Türkiye yeni öğrendi. Bu konudaki haberler ise taraflı ve yalan bir şekilde yapıldı."

Karanfil, tanık sıfatıyla verdiği ifadesini de TamgaTürk'le paylaştı:

Alevi ve Kürt olduğu için İşkence gördüğünü iddia eden Feridun B.'nin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ve AKP teşkilatlarıyla fotoğraflarının olduğu ortaya çıktı. 

 

koç üniversitesi işkence hasan ege karanfil feridun balaban kavga ırkçılık