Kolu Kırıldı: Malzeme Kıtlığı Nedeniyle 13 Gündür Ameliyat Olamıyor

TAKİP ET

15 yaşındaki Uygar, gerekli malzeme bulunamadığı için 13 gündür kırık kolu için gerekli ameliyatı olamıyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başarısız yönetiminde Türkiye tarihinin en derin ekonomik krizlerinden biri ile karşı karşıya kaldı. Türk lirasında yaşanan rekor düzeyde değer kayıpları ile birlikte birçok sektörle birlikte sağlık sektörü de olumsuz etkilendi.

İlaçta Kıtlık Dönemi: 'Havale Geçiren Çocukların Ateşini Düşürmek İçin Gereken Acil İlaçları Bile Bulamıyoruz'


Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre kolunu kıran 15 yaşındaki Uygar'a doktorlar, koluna platin takılması gerektiğini ancak ellerinde bulunmadığını söyledi.

Adana'da 3 ayrı hastaneye başvuran Uygar yine de gerekli platini bulamadı. Kolu geçici olarak alçıya alınan Uygar, 1 Aralık'tan beri platin bulunması ümidiyle ağrı çekiyor.

"Platin Yok, Ne Zaman Geleceği Belli Değil"

Anne Nilüfer Aslan, doktorun "Kolunda kırık var, ameliyat edilmesi gerekiyor ama hastanede platin ve malzemeler yok, ne zaman geleceği de belli değil isterseniz yatış yapabiliriz" dediğini belirterek "Ne zaman geleceği belli olmadığı için eve döndük. Bize haber vereceklerini söylediler" ifadelerini kullandı.

3 ayrı hastaneye başvurdukların ancak aynı cevabı aldıklarını, bunun üzerine Sağlık Bakanlığını etiketleyerek bir Twitter paylaşımı yaptığını belirten Aslan, kendisinin Bakanlıktan arandığını aktardı.

"Medikalcilerle Anlaşamıyoruz, Hiçbir Bilgimiz Yok"

Bir süre sonra Seyhan Devlet Hastanesinden kendisini aradıklarını belirten Aslan, "Kendilerini şikayet ettiğimi söylediler. 'Hayır ne hastaneyi, ne doktoru şikayet ettiğimi sadece malzeme olmadığını söylediğinizi yazdım' dedim. 'Bu durum hastanemizle alakalı değil, medikalcilerle ilgili, şu an medikalcilerle anlaşamıyoruz' dediler. 'Peki ne zaman anlaşacaksınız?' diye sordum, 'Hiçbir bilgimiz yok' dediler" dedi.

Özel bir durumu olduğu için sürekli ilgilenmesi gereken başka bir çocuğu olduğunu belirten Aslan, "Oğlum Uygar açık öğretim lisesinde çünkü devletimiz ona evimize yakın bir okul gösteremedi. 22 kilometre uzakta bir okula kayıt yapabileceğimiz söylediler. Valiliğe başvurdum. Kızımın özel durumunu anlattım. Oğlumun o okula gitmesi için 400 TL servis , 600 lira da yemek parası istendiğini, bunu karşılamamın mümkün olmadığını anlattım. Yakın bir okula alınmasını arzettim. Yapmadılar. Ben de oğlumu açık öğretim lisesine yazdırdım. Etüde de desteklemeye çalışıyorum. İşte o etüde giderken bu kaza yaşandı" diye konuştu.

"Platinin Olmama Sebebi Doların Yüksekliği"

"Bu zor günlerin bir an evvel bitmesini istiyorum, oğlumun acılarının dinmesini istiyorum" diyen Aslan, "Platinin olmama sebebi doların yüksekliği. Bu ülkenin başına ne geldiyse cahillikten geldi. Hep kötü ülkeleri örnek aldık, umut hiç bir zaman olmayacak" ifadelerini kullandı.

uygar 13 gündür platin bekliyor malzeme yok