Kraliçe'nin Gül'ü: II. Elizabeth Öldüğü Gün Abdullah Gül'ün İngiltere'de Olduğu Ortaya Çıktı

TAKİP ET

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, II. Elizabeth'in öldüğü gün İngiltere'de olması dikkat çekti.

Kraliçe II. Elizabeth bugün hayatını kaybetti. 

70 yıl hüküm süren Kraliçe'nin ölümünün yankıları sürerken 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aynı gün İngiltere'de olması tartışma yarattı. 

Abdullah Gül, İngiltere ve Kraliçe Elizabeth ile yakın ilişkileri nedeniyle sık sık eleştiriliyordu. 

Kraliçesinin Gülü Gülü... İngiltere Büyükelçiliği'nden 'Abdullah Gül Bursu'

Kraliçe Elizabeth Hayatını Kaybetti

Birleşik Krallık Hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth Kimdir?

Twitter’dan paylaşım yapan Gül, "Oxford Üniversitesi ile işbirliği içinde bilimsel araştırma, eğitim dahil geniş bir yelpazede faaliyet gösteren ‘Oxford Center for Islamic Studies’nin Yıllık Mütevelli Heyeti Toplantısına Oxford’da iştirak ettim" ifadelerini kullandı.

 

Kraliçe'nin Gül'ü

Cumhurbaşkanı olduğu dönemde Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Kraliçe Elizabeth tarafından kraliyet töreniyle karşılanmıştı.

İslamcılığı ile bilinen Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü’nde 2. Elizabeth onuruna verdiği yemekte de daha önceki yemeklerde sergilediği tutumun aksine ilk kez smokin giymiş, papyon takmıştı. Gül, yine aynı gece Kraliçe'nin şerefine ilk kez kadeh kaldırmış, ama içindekini içmemişti.

Kraliçe Elizabeth tarafından Abdullah Gül'e ilki 2008 yılında Türkiye ziyareti sırasında ve ikincisi de 9 Kasım 2010’da Londra’da olmak üzere Chatham House ödülü olarak, İngiltere’ye önemli hizmetler yapmış, “adanmış kişilere” takılan “Knight Grand Cross of the Order of the Bath” (Ruhani Safiyet Derecesinin Şövalye Büyük Haç Nişanı) nişanı takılmıştı.