Kripto Para Piyasalarında Sert Düşüş

TAKİP ET

Pazar günü, Bitcoin ve Ethereum yüzde 10 dolaylarında değer kaybederken, Litecoin ve Ripple yüzde 15'ten fazla düşüş yaşadı.

Kripto para piyasalarında gün sert düşüşlerle başladı. Bitcoin, pazar günü yüzde 10’a yakın değer kaybederek 55.900 dolar seviyesine inerken, Ethereum yüzde 11’den fazla kayıpla 2.216 dolar seviyesine düştü. Altcoinlerde ise XRP (Ripple) yüzde 17 düşüş göstererek 1,32 dolara geriledi ve Litecoin yüzde 17,53 kayıpla 262 dolar dolaylarında işlem görmeye başladı.

Uzmanlar, düşüşlerin nedenini tam olarak belirleyemezken, ABD Hazine Bakanlığı’nın bazı finansal kuruluşlara “kripto para kullanarak para akladıkları” gerekçesiyle ceza uygulayacağına dair söylentilerin düşüşlerde etkili olduğu belirtiliyor.

14 Nisan'da gün içerisinde 65-66 bin dolar seviyelerini zorlayarak rekor tazeleyen Bitcoin ile birlikte, kripto para piyasalarının genelinde yükseliş trendi hâkim olmuştu. Coinbase’in 100 milyar dolar değerleme ile halka arz edilmesi Bitcoin’in rekor tazelemesinde ve kripto para piyasalarının yükselmesinde etkin rol oynamıştı.

Son iki haftada değerini neredeyse üçe katlayan XRP'nin yanı sıra Litecoin de uzun zamandır işlem gördüğü dar fiyat aralığını aşarak Nisan ayında yüzde 60 civarında yükseliş göstermişti.

Dogecoin ise son bir haftada değerini 5’e katladıktan sonra geçtiğimiz gün düşüşe geçerek, yüzde 26 civarında değer kaybedip 0,26 dolara geriledi.

Messari Crypto Araştırma Uzmanı Ryan Watkins ise son 24 saatte 9 milyar dolardan fazla pozisyonun likidite edildiğini dile getirdi.

kripto para bitcoin xrp ethereum ripple altcoinler coinbase düşüş sert azalış seviye kaydetti düştü litecoin piyasalar işlem dolar nisan pazar dogecoin