Kulis: AKP'li Yönetici Asgari Ücrete Yüzde 99 İhtimalle Zam Yapılacağını Söyledi

TAKİP ET

AKP kulisleri asgari ücret meselesini tartışmaya devam ediyor.

Hayat pahalılığı ve her gün gelen zamların alım gücünü düşürmesi asgari ücrete yeni zam tartışmalarını beraberinde getirdi. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, katıldığı bir TV programında asgari ücrete gerekirse yılda iki defa zam gelebileceğini söyledi. 

Asgari Ücrete Yılda 2 Kez Zam Gelebilir


Bunun üzerine CHP İstanbul Milletvekili Veli Ağbaba, asgari ücretin yılda iki defa belirlenmesini öngören bir kanun teklifi verdi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'im "Tartışmaları anlamlı bulmuyorum, çok önemli artış yaptık" açıklamasını yapması üzerine hükümetin asgari ücreti artırmayacağına yönelik bir algı oluşurken Erdoğan asgari ücretle ilgili bir soruya "Veren el alan elden hayırlıdır" yanıtını verdi. MHP'li Saffet Sancaklı ise Erdoğan'la konuştuğunu ve Temmuz ayında asgari ücrete yeni zam geleceğini söyledi. 

MHP'li Saffet Sancaklı: Erdoğan'la Görüştüm; Temmuz Ayında Asgari Ücrete ve Emekli Aylıklarına Zam Gelecek


Bunun ardından tartışmalar yeniden hareketlenirken yeniden bir açıklama yapan Erdoğan, "Ben vatandaşıma onu aldatacak, yani yapmayacağımız veya yapamayacağımız bir şeyi söylemeyi doğru bulmam. Asgari ücreti tespit için bir komisyon var. Her sene toplanıyor. Dolayısıyla da bunun vakti aralıktır. Vakti geldiğinde de asgari ücretle sorumlu olan sendikalar ve Çalışma Bakanlığım otururlar konuşurlar, adımı atarız. Durum bu" dedi. 

AKP Kulisinde Asgari Ücret Tartışmaları

BBC'den Ayşe Sayın'ın haberine göre AKP kurmaylarından bazıları Türkiye'nin olağanüstü bir süreçten geçtiğini belirtiyor. Bazı kurmaylar asgari ücrete Temmuz'da yüzde 99 ihtimalle zam yapılacağını belirtirken başka bir grup zammın enflasyonu artıracağını düşünerek zamma karşı çıkıyor.

AKP kurmaylarından birisi "Biri diyebilir ki, her şey eskisi gibi olsun. Hayır, dengeler değişti, öyle olmayacak. Asgari ücret artışının üzerinden henüz üç ay geçmişken, biz şimdiden 'Temmuz'da zam olacak mı?'yı tartışıyoruz. Onun için, Cumhurbaşkanımızın çizdiğini çerçevede, bana göre yüzde 99 olacak. Çünkü normal bir süreç değil bu" ifadelerini kullandı.

Asgari ücrete yeni bir zam gelmesinin enflasyonu daha da artırabileceğini düşünen bir başka AKP yöneticisi ise "Enflasyonun durağanlaşabilmesi için ekonomik olarak asgari ücretin belli bir noktada durması gerekiyor" görüşünü savundu.

kulis akp li yönetici asgari ücrete yüzde 99 ihtimalle zam yapılacak