Kur Artışı Nedeniyle Yenikapı-Bursa Feribot Seferleri Durduruldu

TAKİP ET

İDO, Yenikapı-Bursa arasındaki feribot seferlerinin durdurulduğunu duyurdu.

İDO, Yenikapı-Mudanya seferlerinin durdurulduğunu açıkladı. İDO'dan yapılan açıklamada, 2020 yılında biri yabancı biri yerli iki ortağın ayrılmasıyla 4 ortaklı yapından iki ortaklı yapıya geçildiği belirtildi.

Gemilerin bakım ve kiralama süreleri ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile uyuşmazlık bulunmadığı haberlerinin yalanlandığı açıklamada "Kiralama sürelerinin bitmesine yaklaşık 20 yıl bulunmasına rağmen Yenikapı- Mudanya seferlerini gerçekleştirmekte olan Osmangazi ve Orhangazi isimli hızlı feribotlarımız 30 Aralık 2021 tarihi itibarıyla seferlerden çekilecektir. Döviz kuru artışının getirdiği yakıt ve operasyonel maliyetlerdeki artış, bu iki hızlı feribotumuzla yaptığımız seferleri sürdürülemez noktaya getirmiştir" denildi.

"Özelleştirme sürecinden sonra Osmangazi köprüsünün sözleşmede yer alan araç geçiş fiyatının düşürülmesi, Eskihisar-Topçular hattında hiçbir bedel ödemeden taşıma lisansı alarak faaliyet göstermeye başlayan rakip firmanın haksız rekabet yaratarak gelirlerimizde yarattığı olumsuz etki ve Bursa Belediyesi’ne ait BUDO’nun devlet sübvansiyonu ile rakibimiz olması nedenleriyle Yenikapı – Bursa hattında sefer yapmamız daha da zorlaşmıştır" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Elimizde olmayan tüm bu sebeplerden dolayı işletemez hale geldiğimiz iki hızlı feribotumuzun hizmetlerine 30 Aralık 2021 tarihi itibarıyla son verdiğimizi üzülerek bildiririz. Ancak mağduriyeti en aza indirmek için Mudanya- Yenikapı hattımızda araçsız yolcularımıza hizmet verdiğimiz deniz otobüsü seferlerimizi arttırıyoruz."

bursa yenikapı feribot