Kürtçü Hasip Kaplan: Kürtlerin Oyları, Kurtların Oylarından Daha Çok

TAKİP ET

CHP'ye yakın gazeteci ve akademisyenlerin uzun süredir devam eden ve son günlerde Kürtçü HDP'ye karşı net bir çizgi çeken İYİ Parti'yi hedef alan "Kürt oyları" propagandası, Kürtçü terör örgütü PKK/KCK ile yakınlığıyla bilinen HDP'den de destek aldı. Eski HDP'li milletvekili Hasip Kaplan, "Kürt oylarının kurt oylarından çok olduğunu" iddia etti.

Türkiye seçim sathına yavaş yavaş giriyor.

İktidardaki Cumhur İttifakı'nın adayı belli: Recep Tayyip Erdoğan. 

Fakat muhalefetin adayının kim olacağı henüz belli değil. İYİ Parti lideri Meral Akşener başta olmak üzere Altılı Masa'daki liderler, seçime ortak bir cumhurbaşkanı adayıyla girilmesi konusunda mutabakat halinde.

CHP ve HDP'yi Bir Araya Getirmek İsteyen "Aydın Takımı"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmayı istediğine yönelik spekülasyonlar, partinin üst düzey yöneticilerinden gelen açıklamalarla giderek net bir tavra dönüştü.

Son olarak partisinin milletvekilleriyle yaptığı bir toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, CHP'lilere "Benimle misiniz?" diye sordu. Bunun hemen ardından isimleri adaylık için sıklıkla zikredilen Ankara ve İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na destek verdi.

Kılıçdaroğlu'nun Adaylığını Destekleyen AKP'liler ve HDP'liler

Kılıçdaroğlu'nun Dikkat Çekici Konuşmasının Ardından CHP'liler 'Yanındayım' Paylaşımlarında Bulundu: Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu...

Kılıçdaroğlu'nun Adaylığını Savunanların Attığı "Kürt Oyları" Sloganı

Bunun yanı sıra, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının "kesinleştiğini" savunan CHP'ye yakın "aydın takımı" bir süredir "Kürt oyları" olmaksızın seçimin kazanılamayacağından dem vurarak Kürtçü terör örgütüyle bağı bilinen HDP'ye karşı net bir tavır koyan İYİ Parti'yi kendilerince eleştiriyor.

Bu "aydın takımı" içerisinde yer alan bazı gazeteciler, Mansur Yavaş'ın adaylığının "Kürt oylarını alamayacağı" gerekçesiyle uygun olmadığını savunuyor. Söz konusu şahıslara göre ideal aday, Kürt oylarını alabileceği gerekçesiyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu.

Bu tezin en büyük destekçilerinden biri de Kürtçü terör örgütüyle bağı kamuoyunca bilinen HDP'li eski vekil Hasip Kaplan.

Hasip Kaplan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Kürtlerin oyları kurtların oylarından daha çok, inanın. Tarih yazacak!" ifadelerini kullandı.

Kürtçü Hasip Kaplan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Benimle misiniz?" çıkışının ardından Kılıçdaroğlu'nun bir fotoğrafını "yanındayız" mesajıyla paylaşmıştı.

kürtçü hasip kaplan kürtlerin oyları kurtların oylarından daha çok kürt kurt akşener chp kemal kılıçdaroğlu yanındayız