Lütfi Elvan: Döviz Kuru İstikrara Kavuşacak

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, dolar 10,14 seviyesine çıkarak rekor kırdığı sırada dikkat çekici bir açıklama yaptı.

5. Türkiye Sermaye Piyasaları Komitesi'nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, T24'ün haberine göre "Enflasyonla mücadelede kararlı olduğumuz sürece döviz kuru istikrara kavuşacak, ülke risk primi düşecektir" dedi.

"Üretim yatırım büyüme ve istihdam göstergelerinde pek çok ülkeye göre farkımızı ortaya koyduk" diyen Elvan, "Seçici maliye politikaları gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere göre Türkiye'yi pozitif ayrıştırmıştır" şeklinde konuştu.

"Enflasyonda maalesef istediğimiz seviyede değiliz" diyen Elvan, "Güçlü kamu maliyesine devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki dönemde özelleştirmelerde halka arz yöntemini kullanacaklarını belirten Elvan, "Bu kapsamda, TEİAŞ gibi köklü ve güçlü bir şirketimizin halka arz kararının sermaye piyasalarına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Elvan döviz kurunun istikrara kavuşmasını ve ülke risk priminin düşüşünü "enflasyonla mücadeledeki kararlılığa" bağladığı sırada dolar, lira karşısınnda 10,14 seviyesine ulaşarak tarihin en yüksek seviyesine çıktı.

Lütfi Elvan Döviz Kuru İstikrara Kavuşacak dolar 10 14 rekor kırdı