Lütfi Elvan'dan Döviz Kuru Açıklaması

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, hükümetin yüksek kur hedeflediği iddialarının doğru olmadığını dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan Hazine ve Maliye Bakanlığı 2022 yılı bütçe görüşmelerine ilişkin açıklamasında "Döviz kuruna ilişkin son dönemde yapılan hükümetimizin ihracatı desteklemek amacıyla, yüksek döviz kuru hedeflediğine yönelik yorumlar doğru değil. Türkiye dalgalı kur rejimi uygulamaktadır, kurun değeri de piyasada belirlenir" ifadelerini kullandı.

2021 yıılını yüksek büyüme ve düşük cari açık ile kapatmayı hedeflediklerini söyleyen Lütfi Elvan,"Son 2 aydır, küresel gelişmelerin de etkisiyle, finansal piyasalarda dalgalanmalar yaşandı. Piyasa faizlerinde, varlık fiyatlarında, döviz kurunda ve beklentilerde yaşanan hareketliliğin farkındayız. Tüm bu unsurlar, entegre bir şekilde enflasyon görünümünü şekillendiriyor, dolayısıyla, burada, hiçbir ilgili dinamiğin göz ardı edilemeyeceği kanaatindeyim. Küresel konjonktür ve yurt içi enflasyonun seyri temkinli olmayı gerektiriyor" diye konuştu.

Dün ani bir şekilde yükselen dolar tarihin en yüksek seviyesine ulaşarak 9,97 seviyesine çıkmıştı.

Merkez Bankası ise yıl sonu dolar beklentisini 9,22'den 9,98'e çıkarmış, enflasyon beklentisini ise yüzde 19,31'e yükseltmişti.

Lütfi Elvan'dan Döviz Kuru Açıklaması Döviz kuruna ilişkin son dönemde yapılan hükümetimizin ihracatı desteklemek amacıyla yüksek döviz kuru hedeflediğine yönelik yorumlar doğru değil Türkiye dalgalı