Mahir Ünal AKP'nin Başarı Sırrını Açıkladı: Şeffaflık, Açıklık, Hesap Verebilirlik ve Denetlenebilirlik

TAKİP ET

AKP'li Mahir Ünal TBMM'de basın mensuplarının sorularını cevapladı.

AKP'li Mahir Ünal, lüks araç içerisinde uyuşturucu kullanırken kaydedilen görüntüleri sosyal medyada yayılan AKP Genel Merkez çalışanı Kürşat Ayvatoğlu hakkında sorulan soruya "Kendi içimizde değerlendirme yapacağız" söyleriyle cevap verdi.

Mahir Ünal, "Şimdi değerli arkadaşlar bu konu duyulur duyulmaz gerekli adli ve idari işlem başlatıldı, AKP gereğini yerine getirdi. Hiçbir şekilde sürecin üstü örtülmeden konunun bütün detayları kamuoyuyla paylaşıldı. Tabi AKP olarak biz hem bu kişi ile ilgili hem bu süreçlerle ilgili gereken değerlendirmeyi kendi içimizde yapacağız ve bunu da kamuoyuyla paylaşacağız. AKP'nin 19 yılını iktidarda geçirdiği 20 yıllık siyasi hayatının sırrı nedir diye soracak olsanız, bunlar şeffaflık, açıklık, hesap verebilirlik ve denetlenebilirliktir. AK Parti bugüne kadar bazı siyasi partiler gibi bir şeylerin üstünü örtmek yerine her şeyi kamuoyunun önünde açık bir şekilde paylaşmıştır." sözlerini kullandı.

Camilerde Oluşan Muhteşem Disiplini Görüyorsunuz

TBMM'de konuşan Ünal, teravih namazı kararı ile ilgili soruya ise "Ramazan ayında da inşallah müminler bugüne kadar olduğu gibi nasıl ki cuma namazlarında müslümanlar maske-mesafe-temizlik kuralına riayet ederek namazlarını kılıyorsa, aynı hassasiyetle, camilerde oluşan muhteşem disiplini görüyorsunuz, yani orda camide mesafe gayet güzel bir şekilde ayarlanıyor, maske hijyen koşulları ayarlanıyor. Yani yeni bir durum değil, namazla ilgili bir durum değil. Nasıl ki cuma namazı cuma günü kılınıyorsa Ramazan ayında da teravih namazlarının kılınması rutininde devam edecek. Bu yeni bir durum değil" ifadelerini kullandı.

Mahir Ünal AKP'nin Başarı Sırrını Açıkladı: Şeffaflık Açıklık Hesap Verebilirlik ve Denetlenebilirlik