Marks&Spencer Uygurları Zorla Çalıştıran Tedarikçilerle Çalışmayacağını Duyurdu

TAKİP ET

Marks&Spencer, Uygur halkının zorla çalıştırılmasıyla bağlantısı olan tedarikçilerle çalışmayacağını resmen ilan eden "ilk üst düzey küresel Birleşik Krallık giyim şirketi" olduğu için övgü topladı.

Marka, 300'den fazla insan hakları ve sivil toplum örgütünün desteklediği "Uygurların Zorla Çalıştırılmasını Sonlandırma Koalisyonu'nun eylem çağrısını" imzalayarak çarşamba günü taahhüdünü resmen duyurdu.

M&S Giyim ve Ev bölümü genel müdürü Richard Price yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"M&S için etik ve sürdürülebilir kaynak sağlamak, iş yapma tarzımızın ve müşterilerimize verdiğimiz sözün temelinde yatıyor, bu yüzden Sincan'dan pamuk tedarik etmiyoruz. Sürdürülebilir ve etik giyim söz konusuysa ancak başkalarıyla birlikte çalışarak büyük ölçekli, gerçek bir değişim elde edebiliriz. Bu nedenle koalisyonu resmi olarak desteklemekten ve müşterilerimize M&S'dan iç rahatlığıyla alışveriş yapabileceklerine dair ek güvence sağlamaktan gurur duyuyoruz."

TamgaTürk, Doğu Türkistanlıların Çin fabrikalarında zorla çalıştırılmasına karşı farkındalık kampanyası başlatan Belçika Uygur Derneği üyesi olan 22 yaşındaki Esma Gün ile bir röportaj gerçekleştirmişti.

Marks&Spencer marks spencer uygur doğu türkistan türk doğu türkistanlı çin çin fabrika çin fabrika uygur farkındalık kölelik toplama kampı esma gün