Martı'nın Kurucusu Oğuz Alper Öktem, Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu Tarafından Tehdit Edildiğini Açıkladı

TAKİP ET

Martı'nın kurucusu Oğuz Alper Öktem, İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu tarafından ailesiyle tehdit edildiğini açıkladı.

Ünlü e-scooter uygulaması Martı'nın kurucusu ve CEO'su olan Oğuz Alper Öktem, İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu tarafından ailesiyle tehdit edildiğini açıkladı.

Eyüp Aksu geçmişte de İstanbul'un taksi sorununu çözmeye çalışan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla karşı karşıya gelmişti.

İstanbul'un Taksi Sorunu

Türkiye'nin en büyük şehri İstanbul, ciddi bir sarı taksi sorunuyla karşı karşıya. Vatandaşların pek çoğunun "sarı terör" diye adlandırdığı sarı taksilerin sayılarının azlığı nedeniyle şehirde durum öyle bir noktaya geldi ki vatandaşlar taksiye binebilmek için çoğunlukla gereğinden fazla para ödemek zorunda kalıyor. Hatta iki, üç kat para teklif etse dahi çok sayıda vatandaş taksiye binemiyor. Zira taksi sayısının azlığının getirdiği şartlar sonucu taksi sürücüleri hukuken olmasa da fiilen "yolcu kabul etmeme" lüksüne sahip.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu binlerce yeni taksi plakasıyla soruna neşter vurmak istemiş fakat UKOME'nin yapısı değiştirilerek iktidarın temsilcilerinin sayısı artırılmış ve taksi plakası sayısı artırılamamıştı.

Dünyada Taksiler Nasıl İşliyor?

Taksiye alternatif iddiasıyla gelen Uber sürücüleri de defalarca taksicilerin saldırısına uğramış ve sonunda Uber yasaklanmıştı.

Tehdit Edildiğini Açıkladı

Son olarak kısa mesafelerde kullanılan Martı uygulamasının kurucusu Oğuz Alper Öktem, İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu tarafından ailesi ve hayatıyla tehdit edildiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından "tehdide cevap" adıyla bir video yayımlayan Öktem, şu ifadeleri kullandı:

"Sen Kimsenin Ailesini Tehdit Edemezsin"

"Bu söyleyeceklerim ne taksi plakası sahiplerine ne de taksi emekçilerine, doğrudan İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'ya. Sen beni tehdit edebilirsin, geçen sene İbadiye'deki ofisime iki tane adamını gönderdin. Ki o şirket Türkiye'nin gururu bir teknoloji devi. Türkiye'ye milyonlarca dolar yatırım getiriyor, New York Borsası'ndaki ilk Türk şirket olacak, Türk bayrağını orada da dalgalandıracak. Hadi bunu da yaptın. Ama sen kimsenin ailesini tehdit edemezsin. O kırmızı çizgiyi geçemezsin!

"İstanbul Sizin Yüzünüzden Mağdur"

İstanbul sizin yüzünüzden mağdur. İnsanlar taksi bulamadığı için karısını doğum için hastaneye götüremiyor. Çocuklar taksi bulamadığı için ÖSS’yi kaçırıyorlar. Ve biz senin yarattığın bu hastalıklı sisteme, bu kansere çare olsun diye çevreci, kanuni, ekonomik, trafiği çözen bir şey yaratıyoruz. İnsanlar hatır taşımacılığı yapabilsinler diye bir teknolojik altyapı kuruyoruz, buna da taş koyuyorsun. Sana kalsa insanlar eşleriyle dostlarıyla da arabaya binmesinler. Bu 'car pool' denen uygulama yıllardır yurtdışında var hatta Amerika'da arabada tek başınayken sol şeride geçemezsin, arabanda iki üç kişi varsa geçebilirsin.

"Savcılara İstediğimiz Kararı Aldırırız"

Bir de Twitter’dan veya kulağıma geliyor, ‘Adliyedeki savcılar istediğimizi yaparlar, istediğimiz kararı aldırırız’ gibi imalarla insanları, savcıları, hakimleri töhmet altında bırakıyorsun. Sen adaletin üstünde değilsin, bunu yapma. 

"Taksi Emekçisi Kardeşim!"

Taksi emekçisi kardeşim, günde 12 saat, haftada yedi gün trafikte direksiyon sallıyorsun. Hiçbir sosyal güvencen yok, mesain yok. Asgari ücret kazanmak için kendini paralıyorsun. Bu sistem adaletsiz bir sistem. Bu sistemi kuranların kimin olduğunu iyi bil. Emeği senden ama ekmeği başkası yiyor. Senin arkanda asıl ben varım. 

"Bu İşin Çözümü İçin Kellemi Koydum, Hodri Meydan!"

Bu olaydan sonra hele bu işin çözümü için bırak kariyerimi, kellemi ortaya koydum. Hodri meydan!"

"TAG" Uygulaması

Martı şirketi geçtiğimiz ay kullanıcıları için yeni bir sistem getirerek kullanıcıların araçlarındaki boş koltukları aynı yöne gittikleri kişilerle paylaşmalarına imkan tanıyan "TAG" adlı ücretsiz platformu kurmuştu. 

martı kurucusu oğuz alper öktem taksiciler odası başkanı eyüp aksu tarafından tehdit edildiğini açıkladı