Meğer İktidar ÖTV'yi Artırmayı Planlıyormuş: Nebati'den İtiraf Gibi İtiraf

TAKİP ET

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dikkat çekici bir itirafta bulundu.

Otomotiv sektöründeki gelişmelere yönelik haberleriyle bilinen Gazete Pencere yazarı Emre Özpeynirci'nin aktardığına göre İstanbul Ümraniye'de düzenlenen bir toplantıda konuşan Nebati şu ifadeleri kullandı:

"Kendi aramızda, ‘ÖTV’yi artıralım da aşırı talebi kıralım’ derken, Genel Başkan (Kılıçdaroğlu) bizi yanlış anlamış, yanlış dinlemiş; ‘ÖTV indirilecek’ diyor." 

AKP'li Bakan Nureddin Nebati, İYİ Partili Bilge Yılmaz'a Cevap Verdi

Kılıçdaroğlu ÖTV İndirimi Vadetmişti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir süre önce yaptığı açıklamada ikinci el araç almayı hedefleyen vatandaşlara seslenerek "Birkaç ay araç almayı ertelerseniz, Bay Kemal olarak sözümdür: İkinci el araba parasına, sıfır araba aldıracağım sizlere. Bugün otomobil vergileri konusunu açıyorum. Özellikle ÖTV. Türkiye'de bir araç alırken, dünyanın en yüksek araç alım vergisi olan ÖTV'yi ödüyoruz. Yetmiyor, aracın bedeliyle birlikte bu verginin vergisi olarak alınan yüzde 18 KDV ödüyoruz. üstüne gümrük vergisi ödüyoruz, üstüne MTV ödüyoruz. Bu kadar vergi nedir Allah aşkına" demişti.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun aktardığına göre Nebati söz konusu açıklamasında "Bu Genel Başkan (Kılıçdaroğlu) yanlış anlamış bizi, yanlış dinlemiş. ÖTV indirilecek diyor. ÖTV indirilmeye başlayacak dediğinde de millet araba almamaya başladı. Almamaya devam etsinler. Kimden ne dinlediyse" ifadelerini kullandı.

Nureddin Nebati: Benzinin 22 Liraya Düşmesi Neden Manşetlerde Yok?

meğer iktidarın ötv artırma planı varmış planlıyormuş emre özpeynirci nureddin nebati kemal kılıçdaroğlu tepki