Mehmet Ceyhan: Aşılananlara da PCR Testi Yapılmalı

TAKİP ET

Çin Virüsü salgınının başlangıcından bu yana yaptığı açıklamalarla tepki çeken Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, aşılananlara da PCR testi yapılması gerektiğini söyledi.

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "PCR testlerinin normalde aşılıya da yapılması lazım, aşısıza da. Çünkü taşıma açısından risk oluşturmuyor. Kaldı ki PCR testlerinin de doğru sonuç verme şansı yaklaşık yüzde 50 civarında. Ama başka bir yöntem yok elimizde. O yüzden bence PCR testinden çok aşılamaya ve hızlı tanı testlerine ağırlık verilmeli" dedi.

PCR Testi Zorunluluğu

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile birlikte aşılarını yaptırmamış olan öğretmen, kantin çalışanı ve öğrenci servisi personeli ve benzeri tüm personeline haftada 2 defa PCR testi yaptırma zorunluluğu getirilmiş, bunun yanında birçok alana giriş için PCR testi zorunlu kılınmıştı.

Bunun yanında Türk Hava Yolları (THY) de aşılanmamış iç hatlar yolcularından 6 Eylül Pazartesi günü itibarıyla PCR testi isteneceğini açıklamıştı.

Son olarak ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işverenlerin aşılanmamış çalışanlardan haftada bir PCR testi isteyebileceğini açıklamıştı.

Mehmet Ceyhan Aşılananlara da PCR Testi Yapılmalı