Mehmet Şimşek, ABD Hazine Bakanı Yellen ile G-20 Zirvesinde Bir Araya Gelecek

TAKİP ET

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu hafta Hindistan'da düzenlenecek olan G20 Maliye Bakanları zirvesi çerçevesinde ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile bir araya gelmesi bekleniyor.

AKP'li Hazine Bakanı Mehmet Şimşek ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen arasında Hindistan'da yapılacak G-20 zirvesindeki görüşme, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Vilnius’taki NATO zirvesinde ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya gelmesinden kısa bir süre sonra gerçekleşecek.

ABD basınında çıkan haberlere göre, Biden görüşme sırasında Erdoğan’a iki ülke arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılması için bir fırsat olduğunu söyledi.

Şimşek'in Hindistan ziyaretinde Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da eşlik edecek. 

Şimşek ve Yellen’in arasında yapılacak görüşme iki NATO müttefiki arasındaki ticari ve ekonomik bağların güçlendirilmesi için atılacak adımları ele alınması bekleniyor.

Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ geçen hafta yaptığı açıklamada Şimşek’in etkinliğe katılmasının beklendiğini söyledi.

Erdoğan, bu ay Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’ın da aralarında bulunduğu Körfez ülkelerini kapsayan bir tura çıkacak.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 14 Temmuz'da yaptığı açıklamada Erdoğan'ın Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar ziyaretleri vesilesiyle bu ülkelerde iş toplantıları düzenleyeceğini duyurdu.

DEİK, Suudi Arabistan-Türkiye İş Forumu'nun 17 Temmuz'da Cidde'de, Katar-Türkiye İş Forumu'nun 18 Temmuz'da Doha'da, BAE-Türkiye İş Forumu'nun ise 19 Temmuz'da Abu Dabi'de gerçekleştirileceğini açıkladı.

Görüşme öncesinde Şimşek, Erkan ve Yellen fotoğraf verdi.

mehmet şimşek Janet Yellen abd hazine bakanı hafize gaye erkan g-20 hindistan