Mehmet Şimşek: KKM'de Stopaj Desteğini Yıl Sonuna Kadar Uzatıyoruz

TAKİP ET

Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile KKM'de stopaj desteğinin yıl sonuna kadar uzatıldığını açıklarken, Merkez Bankası rezervinin, geçen hafta 8.5 milyar dolarla en büyük haftalık artışını yaptığını da belirtti.

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile ekonomi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Şimşek, Kur Korumalı Mevduat'ta stopaj desteğinin yıl sonuna kadar uzatıldığını belirterek ekonomide 'rasyonel politika'lara kademeli olarak dönüleceğini belirtti. Ayrıca Şimşek, Merkez Bankası rezervinin, geçen hafta 8.5 milyar dolarla en büyük haftalık artışını yaptığını da belirtti.

Mehmet Şimşek'in paylaşımında yer alan ifadeler:

''TCMB analitik bilanço verilerine göre, net uluslararası rezervler geçen hafta 8.5 milyar dolar ile tarihin en büyük haftalık artışını kaydetti. Rasyonel politikalara dönüş kademeli olarak devam edecek. 

Rezervleri daha da güçlendirmek için ülkemize ilave dış kaynak teminine yönelik çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. 

Ayrıca, TL cinsi enstrümanları cazip hale getirmeye devam edeceğiz. Bu çerçevede Kur Korumalı Mevduat’ta stopaj desteğini yıl sonuna kadar uzatıyoruz.''

 

mehmet şimşek Hazine ve Maliye Bakanlığı hazine ve maliye bakanı ekonomi kkm kur korumalı mevduat rasyonel politika merkez bankası net rezerv rezerv