Mehmet Şimşek: Prensiplerimiz, Şeffaflık, Hesap Verilebilirlik ve Öngörülebilirlik Olacak

TAKİP ET

Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı İngilizce paylaşım ile AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettar olduğunu belirtirken, ekonomideki prensipleri ifade etti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve getirdiği Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından İngilizce bir paylaşım yaptı.

Şimşek yaptığı paylaşımda ''İç ve dış zorlukları aşmaya çalışırken, öngörülebilirliğimizi artırabilmek için kural temelli politika yapımına bağlılığımızın güvencesini veriyoruz"  ifadelerine yer verirken, paylaşımın tamamında şunları ifade etti:

"Hazine ve Maliye Bakanı olmanın onur ve şerefini yaşadım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a halkımıza hizmet etme sorumluluğunu bu kapasitede teslim ettiği için minnettarım.

Bize daha kalkınan ve dirençli bir Türkiye yaratmak için yol gösteren prensiplerimiz, şeffaflık, hesap verilebilirlik ve öngörülebilirlik olacak.

İç ve dış zorlukları aşmaya çalışırken, öngörülebilirliğimizi artırabilmek için kural temelli politika yapımına bağlılığımızın güvencesini veriyoruz.

Kolay çözümler ya da hızlı sonuç verecek yöntemler bunun için bulunmuyor. Ama bizim tecrübemiz, bilgimiz ve görevimize bağlılığımız potansiyel zorlukları aşmamıza yardım edecektir.

Önceliğimiz ekibimizi güçlendirmek ve güvenilir bir program dizayn etmektir."

 

mehmet şimşek Hazine ve Maliye Bakanlığı akp akpli bakan recep tayyip erdoğan cumhrubaşkanı cumhurbaşkanlığı kabinesi yeni kabine ekonomi