Memur Maaşını Yükseltecek Kanun Teklifi Yarın TBMM Başkanlığı'na Sunulacak

TAKİP ET

Memur maaşını 22 bin TL'ye yükseltecek kanun teklifi yarın saat 12.00'de TBMM Başkanlığı'na sunulacak.

Memur maaşını 22 bin TL'ye yükseltecek kanun teklifi yarın saat 12.00'de TBMM Başkanlığı'na sunulacak.  Teklifi AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'in Meclis Başkanlığı'na sunması bekleniyor.

AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, "En düşük memur maaşının net 22 bin TL olacağını ifade etmiştik, inşallah bu hafta içerisinde yarın enflasyonla ilgili altı aylık rakamın netleşmesi üzerine enflasyon farkını ve refah farkını da gözetecek şekildeki düzenlemelerimizle verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz ve bu hafta içerisinde kanun teklifimizi yüce Meclisimize milletvekili arkadaşlarımızla beraber sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "5 Temmuz'da 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla, memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." dedi.

AKP'li Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise düzenlemenin bu hafta Meclis'e sunulup sunulmayacağına ilişkin soruya "Çalışma Bakanlığı olarak biz çalışıyoruz. İnanın yoğun bir mesai harcanıyor. Cumhurbaşkanı’nın söylediği gibi meclis tatile girmeden önce... Bazı değişkenleri de dikkate almak lazım. Çok kapsamlı düşünülüyor kimsenin mağdur olmaması için. Çalışanlarımızın refahın arttırılması bizim için önemli" yanıtını vermişti.

 

memur maaşı memur zammı çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı tbmm kanun teklifi kanun