Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: Stokçulukla İlgili Sözlerim Yanlış Anlaşıldı

TAKİP ET

Bugün öğle saatlerinde yapılan TOBB Sektör Meclisleri müşterek toplantısı, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun da katılımıyla gerçekleşti.

T24'ün haberine göre TOBB Sektör Meclisleri müşterek toplantısına katılan TOBB meclis üyeleri tansiyonun yükselmediğini aktardı.

Sozcu.com.tr’ye konuşan TOBB Türkiye Hizmetler Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ, “Kavcıoğlu, politika faizinin yüzde 14 olduğu bir ortamda kredi faizlerinin yüzde 40-50’lere kadar çıkmasından üzüntü duyduklarını ve bunların takipçisi olduklarını belirtti. Kredi faizlerinin düşürülmesi için de bir formül üzerinde çalıştıklarını ifade etti” dedi.

TOBB Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektör Meclis Başkanı Şeref Fayat da, Kavcıoğlu’nun kredi faiz oranlarının düşürülmesi için girişimlerde bulunacaklarının sinyalini verdiği söyledi.

Fayat ayrıca, “Kavcıoğlu, stokçulukla ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını, sanayicileri stokçu olarak tanımlamasının söz konusu olmadığını, kast ettiği ile anlaşılanın farklı olduğunu anlattı” diye konuştu.

 

merkez bankası şahap kavcıoğlu stokçuluk