Merkez Bankası'nın Piyasaya Müdahalesi 500 Milyon Dolar

TAKİP ET

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bugün doğrudan döviz satış yöntemiyle yaptığı üçüncü döviz müdahalesinde tutarın yaklaşık 500 milyon dolar olduğu belirtildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baskısı altındaki Türk ekonomisinde TL her geçen gün değer kaybederken Merkez Bankası piyasaya doğrudan müdahale etmeye başladı. 

1 Aralık'ta ve 3 Aralık'ta piyasaya doğrudan müdahale eden Merkez Bankası son olarak bugün de 14 liraya dayanan dolar kuruna karşı piyasaya doğrudan müdahale etti. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) doğrudan döviz satış yöntemiyle yaptığı üçüncü döviz müdahalesinde tutarın yaklaşık 500 milyon dolar olduğu belirtildi. 

Bloomberg HT’nin edindiği bilgiye göre, ayrıca, piyasada oluşan likiditeye dönük olarak yapılan müdahalede, kurumsal ve yabancı yatırımcıların talebinin karşılandığı, bireysel yatırımcıların talebinin ise nispeten sınırlı kaldığı ifade ediliyor.


3 Müdahalede Yaklaşık 1,5 Milyar Dolar Satış Gerçekleşti


Böylelikle, 1 Aralık tarihindeki ilk müdahalede yaklaşık 650 milyon dolar, 3 Aralık’taki ikinci müdahalede ise yaklaşık 400 milyon dolar seviyesinde gerçekleşen müdahaleler ile birlikte, 3 günlük toplam doğrudan satış yaklaşık 1 milyar 550 milyon dolar oldu. 
 

merkez bankası piyasa müdahalesi piyasaya doğrudan müdahale