Merkez Bankası Yıl Sonu Enflasyon Tahminini Yüzde 42,8'e Çıkardı

TAKİP ET

TCMB, ikinci enflasyon raporunu açıkladı.

2022 yılının ikinci enflasyon raporunu açıklayan TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 23,2'den yüzde 42,8'e yükseltti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin emtia ve tedarik zinciri kanalları üzerinden küresel ekonomiyi etkilediğini belirterek "Arz ve tedarik sorunları henüz düzelme eğilimine girmedi. Ticaret ortaklarımızdaki büyüme beklentileri aşağı yönlü güncellenmekte. Dünyada manşet ve çekirdek enflasyon yüksek seviyelere ulaştı" dedi.

Enflasyonun kademeli olarak azalacağını belirten Kavcıoğlu, "Enflasyon tahmin aralığımızın orta noktaları 2022 sonunda yüzde 42,8, 2023 sonunda yüzde 12,9 ve 2024 sonunda yüzde 8,3 seviyelerine tekabül etmektedir" diye konuştu.

500 TL'lik Banknot İddiası

Bunun yanı sıra Kavcıoğlu, Şenol Babuşçu'nun 500 liralık banknot ve 5 liralık madeni para çıkarılacağı iddiasını yalanladı. "Böyle bir şeyin konuşulduğunu zannetmiyorum" diyen Kavcıoğlu, "Bir arkadaşın bir tweeti ile gündemi bu kadar ciddiye almak doğru değil. Bizim böyle hazırlığımız, böyle bir beklentimiz, vatandaşın ve piyasanın böyle bir beklentisi yok. Böyle bir hazırlığımız yok" ifadelerini kullandı.

500 TL'lik Banknot ve 5 TL'lik Madeni Paralar Yolda

tcmb merkez bankası şahap kavcıoğlu enflasyon tahmini yüzde 42 8 çıkardı yükseltti