Messi Aracı Oldu: Kupa Amerika'dan Önce Bütün Futbolculara Çin Aşısı

TAKİP ET

Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi, bu yaz yapılacak Kupa Amerika futbol turnuvasından önce bütün Güney Amerikalı futbolcuların aşılanması için Çin'den 50 bin kadar Çin virüsü aşısı alınmasında aracı oldu.

Çinli ilaç firması Sinovac ile yapılan anlaşmaya önayak olan Messi, şirkete üç adet imzalı formasını bağışlayarak futbolcular için talep edilen aşıların güvence altına alınmasını sağladı. Güney Amerika Futbol Federasyonu (Conmebol) yetkilisi Gonzalo Belloso da konuya ilişkin, "Sinovac'ın yöneticileri, bize onlar için nazikçe üç forma gönderen Lionel Messi'ye olan hayranlıklarını belirttiler" diye bir tweet attı.

"Önce Kendi Ülkesinin Vatandaşlarına Aşı Yapmayı Düşünebilir"

Guardian’ın haberinde, Lionel Messi ile Çinli aşı üreticisi Sinovac arasındaki iletişimi, Uruguay Devlet Başkanı Luis Lacalle Pou'nun kurduğu bildirilirken Uruguay'ın Canelones kentinin Belediye Başkanı Yamandu Orsi, “Başkan, Kupa Amerika için futbolcuları aşılamak ile ilgileneceğine kendi ülkesinin vatandaşlarına aşı yapmayı düşünebilir. Şimdiye kadar bölge nüfusunun yalnızca yüzde 12,4'ü aşılandı” diyerek Devlet Başkanı'nı eleştirdi.

Lionel messi Leo Messi Messi Barça Barcelona Arjantin futbol Copa Amerika Copa America Kupa Amerika sinovac aşı covid-19 aşı koronavirüs çin virüsü kovid-19 Uruguay Çin