Millet Kan Ağlıyor: AKP'liler Ekonomik Krizi İnkâra Devam Ediyor

TAKİP ET

Türk milleti çok ciddi bir ekonomik buhran ile karşı karşıya olmasına karşın yönetimi elinde tutan AKP, bu durumu ya inkâr ediyor ya da halka fakirliğe alışmayı öğütlüyor.

Türkiye tarihinin en ciddi ekonomik krizlerinden biri ile karşı karşıya.  AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'nın bağımsızlığını ortadan kaldırması sonucu Türk lirasında yaşanan korkunç değer kayıpları ile birlikte piyasalar çok kötü etkilendi. 

Döviz kurundaki oynaklık nedeniyle birçok sektör fiyat verme konusunda zorluk yaşamaya başlarken bunun sonucu market raflarında birçok ürüne ulaşılamaması ya da kısıtlı olarak ulaşılması oldu.

Ayçiçek yağı, şeker, Türk kahvesi, maden suyu ve deterjana kadar birçok ürün marketle kotalı olarak satılmaya başlarken Apple ürünleri ile gübre ve zirai ilaç satışları geçici olarak durduruldu.

Erdoğan'ın Yönettiği Türkiye: Birçok Ürün Kota İle Satılmaya Başladı



Vatandaşın alım gücü öyle düştü ki simitler dahi bazı illerimizde yarım yarım satılmaya başlandı.

Ekonominin Kitabı: Yarım Simit 1.25

AKP'liler Ekonomik Krize Karşı Kayıtsız


Yaşanan ekonomik sorunlar karşısında iktidardaki AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yorumu şu oldu:

"Sıkıntılarımız elbette var, ama hamdolsun hepsinin çözümü bizde mevcut. Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere tüm dünyanın ekonomik sorunların ateşiyle kavrulduğu bir dönemden geçiyoruz.

Amerika’nın, İngiltere’nin halini görüyorsunuz değil mi? Benzin yok benzin. Almanya’da kuyruklar, Fransa’da kuyruklar, yiyeceklerini bulamıyorlar, Türkiye’de böyle bir sorun yok.."

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan: Almanya'da Fransa'da Kuyruklar, Yiyecek Bulamıyorlar

AKP'li Vekil: Zam Gelmiştir Ama Mini Mini Gelmiştir


Ekonomik krize karşı kayıtsızlık yalnızca AKP lideri Erdoğan'ın değil, AKP Milletvekillerinin birçoğunda görülen bir tavır haline geldi.

AKP Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, "Türkiye'de o kadar pahalı benzin yok. Muhalefet yükleniyor ya, ben sade vatandaşıma bir şey demiyorum. Onların dertlerine derman olacak varsa yine biziz. Geçen yıl doğalgazın fiyatı 1.99'du, şuanda 2.33. Doğalgaza zam gelmiştir ama mini mini gelmiştir. Avrupa'ya bakıyorsunuz, İngiltere'ye vesaire… Hollanda, İsveç'te 3 kat artmış fiyatı. Zam yapılmıyor değil, yapılmak zorunda" açıklamasını yaptı.

AKP'li Vekil: Zam Gelmiştir Ama Mini Mini Gelmiştir

Vatandaşa '1 Kilo Yerine Yarım Kilo Et Yeriz' Önerisi


Bunun yanı sıra AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ vatandaşa "Cumhurbaşkanımıza, devletimize güvenme" önerisinde bulunarak "Bugün ekonomik sıkıntı çekebiliriz. Normal şartlarda ayda bir kilo, iki kilo et yiyorsak yarım kilo yeriz. Domatesi iki kilo yerine iki tane alırız.

Kış günü turfanda sebzeleri kullanmak zaten sağlığa da çok faydalı değil.  Biber alacağız, üç tane alırız bir kilo alacağımıza. Bunlara, bu fırsatçılara tefecilere, bu fırsatı vermeyelim derim ben" ifadelerini kullandı.

AKP'li Vekil: 1 Kilo Yerine Yarım Kilo Et Yeriz


 

Akaryakıt Zammı Sonucu Oluşan Kuyruklarla İlgili Yorum: Kuyruklar Araç Sayısı Fazlalığından


AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ise akaryakıta gelen zamlar sonrasında benzin istasyonlarında oluşan kuyrukları şöyle yorumladı:

"Zamlarla ilgili benzin istasyonlarında bir kuyruk yok arkadaşlar.  Araç sayısı fazla ondan kaynaklı. Bunu ara ara o resimleri gösterip sanki efendim zamlardan kaynaklı kuyruk varmış gibi göstermeye çalışan özellikle trol medyada bir kesim var. Onların aktarımıdır bu. Dolayısıyla böyle bir şey yoktur diyorum."
​​​​​​​

AKP'li Vekil: Kuyruklar Araç Sayısı Fazlalığından


 

'Aylarca Soğan Ekmek Yiyeceğiz Ama Taviz Vermeyeceğiz'


Vatandaşa fakirliği öğütleyen tek AKP'li Zülfü Demirbağ olmadı. AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise "Cumhur İttifakı olarak belki soğan ekmek yiyeceğiz günlerce, aylarca, belki yiyeceğiz ama güvenliğimizden asla kimseye taviz vermeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

AKP'li Vekil: Aylarca Soğan Ekmek Yiyeceğiz Ama Taviz Vermeyeceğiz

Millet İttifakı Liderlerinden Ekonomi Gündemli Ortak Açıklama


Yaşanan ekonomik sarsıntılar sonrasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den acil olarak randevu istemiş ve yapılan ortak basın toplantısında Erdoğan'a "Bir an önce 'İzzet ü ikbâl ile bâb-ı hükûmetten çekilme" çağrısında bulundu. Liderler Erdoğan'ı ülkeyi acilen erken seçime götürme çağrısı yaptı.

Millet İttifakı Liderlerinden 'Acil' Ortak Basın Toplantısı



Ayrıca İYİ Parti, seçim hazırlığını Denizli'de gerçekleştirdiği mitingle fiilen başlattı. 

Mitingi İYİ Parti Denizli Teşkilatı İstedi


Erken Seçim Çağrısından Sonra Akşener'den İlk Miting


Bunun yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin ilk mitingini Mersin'de yapacaklarını "Haydi Meydana" diyerek duyurdu.

Ey Şahıs, ey ucube rejim, ey yarı cahil kadrolar, ey bu ucube koalisyonun dilini yutmuş küçük ortağı, bellidir ki sizde akıl galip gelmeyecek. Anayasamızın bize tanıdığı hakları kullanarak, milletimizin sesini dinlemek üzere, “Haydi Meydana” diyorum. İlk mitingimiz Mersin’de!

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) November 24, 2021

CHP'nin ortak miting yapma teklifinin ise İYİ Parti tarafından Genel İdare Kurulu'nun kararıyla reddedildiği bildirildi.

İYİ Parti CHP'nin Ortak Miting Teklifini Reddetti

ekonomik kriz akp milletvekilleri cumhurbaşkanı kayıtsız inkar ediyor chp iyi parti ilk mitingi mitinglerini afad saatbaşı açıklama yapıyor