Milli Savunma Bakanının Emir Subayı, FETÖ Mahrem Yapılanmasından Gözaltında

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanı'nın kısa süre öncesine kadar emir subayı olan Deniz Piyade Albay K.K.'nın Fetullahçı Terör Örgütü'nün mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındığı ortaya çıktı. 

FETÖ ile ilişkisi tespit edilen ve bu nedenle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilişiği kesilen Albay K.K.'nın, örgütün mahrem yapılanması içinde yer aldığı belirlendi. Bakanlık tarafından durumun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirilmesinin ardından harekete geçen emniyet güçleri, şüpheliyi konutunda gözaltına aldı.

Albay K.K.'nın evinde yapılan aramanın ardından şüpheli, kelepçelenerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

FETÖ Neden Halen Temizlenemedi: 174 Muvazzaf Asker Gözaltında

Bu hafta yürütülen iki ayrı soruşturmada, 174'ü muvazzaf asker toplam 176 zanlı hakkında İstanbul, İzmir ile 41 farklı ilde gözaltı kararı verilmişti. Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 158'i gözaltına alınırken, diğerlerinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü aktarıldı.

Gözaltına alınan isimler arasında emir subayı K.K.'nın yanı sıra, yaklaşık 10 insansız hava aracı (İHA) pilotu, Tankçı M.Ö. ve İstihbarat Subayı T.K. gibi çeşitli rütbe ve görevlerdeki askeri personelin de bulunduğu öğrenildi.

Soruşturma, FETÖ'nün TSK içindeki kripto yapılanmasına yönelik devam ederken, elde edilen bulgular doğrultusunda yeni gözaltıların da gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

fetö fetullahçı terör örgütü milli savunma bakanlığı ihraç operasyon