Minibüsçüler Ankara Büyükşehir Belediyesi Önünde Eylem Yaptı

TAKİP ET

Akaryakıt zamları nedeniyle kontak kapatan minibüs ve otobüs şoförleri Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde protesto gösterisi yaptı.

Arka arkaya gelen zamların ardından Ankara'da Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) Esnaf Odası, dün yayımladığı duyuruyla bugünden itibaren çalışmayacaklarını duyurmuştu. 

Akaryakıt Zamları Kontak Kapattırdı: Ankara'da Özel Halk Otobüsleri Yarından İtibaren Çalışmayacak


850 özel halk otobüsü ve 2 binden fazla dolmuş ve minibüsün çalışmaması nedeniyle şehirde Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından yürütülen toplu taşıma hizmetlerine ek sefer uygulandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan 200 minibüsçüler ve özel halk otobüsü esnafı, "Esnaf burada, Mansur nerede?" sloganları attı.

"Bu Bir Eylem Değil, Çaresizlik"

Biniş ücretlerine zam yapılmazsa kontak kapatma eylemine devam edeceklerini açıklayan esnaflar adına konuşan Ankara Minibüsçüler Odası Başkanı Murat Yılmazer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile bir araya gelerek sorunlarını anlattı.

Yavaş ile görüşmesi sonrasında açıklama yapan Yılmazer, "Bu bir eylem değil, çaresizlik. Akaryakıt ile alakalı ulaşım sektörünün ciddi anlamda etkilenmesinden dolayı fiyat güncellenmesinin acilen yapılması gerekiyor. Bugün Ankara'da çalışmama kararını, akaryakıt alamamamızdan dolayı uygulamak zorunda kaldık. Öncelikle Ankara halkından özür diliyoruz" dedi.

Fiyatların artırılması ve ticari araçlara KDV'siz ve ÖTV'siz yakıt desteği talep eden Yılmazer, Mansur Yavaş'la görüştüklerini, sorunun en kısa sürede çözüleceğine inandıklarını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ankara eylem protesto otobüs minibüs zam akaryakıt kontak kapattı