Morgan Stanley: TCMB'nin Son Çeyreğe Kadar Faiz İndirimine Gitmesi Beklenmiyor

TAKİP ET

Uluslararası yatırım kuruluşu Morgan Stanley, TCMB'nin yılın son çeyreğine kadar faiz indirmesini beklemediklerini belirtti.

Uluslararası yatırım kuruluşu Morgan Stanley, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yılın son çeyreğine kadar faiz indirimine gitmesini beklemediklerini ifade etti.

Morgan Stanley tarafından hazırlanan raporda, Türkiye'deki enflasyonun yüksek seyrettiği ve Merkez Bankası'nın pozitif reel faiz açıklama taahhüdünü koruduğu bu ortamda, 6 Mayıs'ta yapılacak toplantı ve sonrasında faizin sabit tutulmasının beklendiğini belirtildi.

Söz konusu raporda; Merkez Bankası'nın enflasyon raporunda, enflasyonun Nisan ayında pik yapması beklentisini dile getirilmesinin bazı riskler oluşturduğu aktarıldı.

TCMB'nin faize alternatif olarak parasal koşulları gevşetmek amacıyla munzam karşılık oranları, hedefli krediler veya ihtiyati tedbirlerde gevşeme gibi diğer araçları kullanabileceğinin altı çizildi.

 

morgan stanley rapor türkiye tcmb merkez bankası türkiye cumhuriyet merkez bankası para politikası faiz yılın son çeyreği son çeyreğe kadar beklemiyoruz beklemiyor faiz indirimi indirim artırım enflasyon