MSCI: Türkiye Gelişmekte Olan Ülkeler Endeksinden Çıkarılabilir

TAKİP ET

Dünyanın önde gelen endeks sağlayıcılarından MSCI, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler endeksinden çıkarılarak bir alt endekse alınabileceğini söyledi.

Dünyanın en büyük endeks sağlayıcılarından biri olan Morgan Stanley Capital International(MSCI), Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler endeksinden çıkarılarak bir alt endekse alınma ihtimalinin olduğunu kaydetti.

MSCI tarafından dün gece yapılan açıklamada, kurumsal yatırımcının hisse senetleri piyasasına erşiminin daha da zorlaşması halinde Türkiye'nin bir alt endekse alınabileceği söylendi. Söz konusu açıklamada "17 Haziran 2020’de yayımlanan MSCI 2020 Piyasa Erişimi İncelemesi’nde vurgulandığı üzere, Türk hisse senedi piyasasına yatırımcı erişimi, Ekim 2019 ve Şubat 2020’de açığa satış ve hisse senedi borç/ödünç verme yasaklarının getirilmesinden olumsuz etkilendi. Bu yasaklar, kurumsal yatırımcıların aktif yatırım görüşlerini ifade etmesi ve portföy riskinden korunmasını ciddi şekilde kısıtlıyor" ifadeleri kullanıldı.

Dünya çapındaki fonların büyük bir bölümü portföylerini hazırlarken MSCI endekslerini de göz önünde bulunduruyor. Bundan dolayı bir ülkenin endeks kategorisinde yapılan değişiklikler yatırımcının o ülkeyi terk etmesine neden olabiliyor. 

msci endeks piyasa türkiye alt endeks gelişmekte olan ülkeler çıkarılabilir