Muhalif Rus Lider Navalny Destekçileri 500 Bin Kişiye Ulaşmaları Durumunda Sokağa İnecek

TAKİP ET

Muhalif Rus lider Navalny destekçileri, internet üzerinden yaptıkları çağrıyla 500 bin kişiye ulaşmaları halinde sokağa ineceklerini kaydetti.

Otoriter Putin yönetimine karşı çıkan muhalif Rus lider Aleksey Navalny ve destekçileri, internet üzerinden yeni bir çağrıda bulundu.

Şu anda Rusya Mahkemesi tarafından 3.5 yıl hapis cezasına çarptırılmasından ötürü hapishanede bulunan ve açlık grevine başladığı öğrenilen Navalny'nin destekçileri yaptıkları çağrıda 500 bin kişiye ulaşmaları durumunda Rusya genelinde sokağa ineceklerini belirtti.

free.navalny.com adlı internet sitesi üzerinden duyuru yapan muhalif grup, "Putin, Navalny'yi öldürmeye çalıştı. Ancak Aleksey hayatta kaldı ve Putin onu hapse attı. Yolsuzluğa, baskıya ve siyasi suikastlere karşıysanız Aleksey'in serbest bırakılması için bize katılın. Bunu gerçekleştirmenin en iyi yolu sokak eylemlerinden geçiyor. 500 bin kişi bu web sitesinde eyleme gitmeye hazır olduğunu belirttiğinde eylemi duyuracağız. Kaydolun, sosyal ağlardan yayımlayın, el ilanları asın, sembollü kıyafetler giyin. Böylelikle tüm ülke bu kampanyadan haberdar olsun" sözleriyle Putin yönetimine karşı olanları eylemlere davet etti.

Şu ana kadar 413 bin 613 kişinin söz konusu eyleme katılmaya hazır olduğu bildirildi.

aleksey navalny destekçileri muhalif rus lider sokağa inecek 500 bin kişi 413 bin kişi hazır web sitesi internet sitesi bildiri ilan bekliyor eylem protesto rusya geneli putin otoriter rejim yönetimi hapis