Murat Kurum'dan Enflasyon Açıklaması: Vatandaşlarımızın Gözlerinin İçine Bakacağız

TAKİP ET

AKP kurmaylarının "göz" takıntısı sürüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati daha önce ekonominin "gözlerdeki ışıltı" olduğunu söylemiş, kendisine "rakam" soran muhabire "Gözlerime bakın, ne görüyorsunuz?" diye cevap vermişti.

Göz takıntısını sürdüren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, enflasyon ve hayat pahalılığına ilişkin "Vatandaşlarımızın gözlerinin içine bakacağız" dedi.

"Bu enflasyon, hayat pahalılığıyla ilgili mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Biz hiçbir zaman vatandaşımızı aç da açık da bırakmadık" diyen Kurum, "Onların gözlerinin içine baktık ve burada problemleri, sorunları neyse hep de bunları çözmenin, aşmanın derdi içinde olduk. Aynı bakış açısında olacağız. Vatandaşlarımızın gözlerinin içine bakacağız" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Faiz sebep, enflasyon sonuçtur" takıntısıyla politika faizini düşürmesi ve Türk lirasının değerini göz göre göre düşürmesiyle yaşanan enflasyon artışını görmezden gelen Murat Kurum, "Rusya krizindeki barışın sağlanması, huzurun sağlanması, adaletin sağlanmasıyla da inşallah hem bölgemizde hem de dünyada barış hakim kılacaktır. Bu tedarik zincirinde yaşadığımız yine enflasyon tüm dünyada etkisini gösterdi" diye konuştu.

murat kurum enflasyon açıklaması vatandaşlarımızın gözlerinin içine bakacağız nureddin nebati