Murat Muratoğlu'ndan Faiz Sorusu: Erdoğan'ı Yüzde 9'da Durduran Şey Ne?

TAKİP ET

Ekonomist Murat Muratoğlu, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun dün aldığı faiz kararına ilişkin dikkat çekici ifadeler kullandı.

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), dün aldığı kararla politika faizini yüzde 12'den yüzde 10,50'ye düşürdü. 

PPK'nın Ağustos ayındaki toplantısının ardından açıkladığı kararında faiz indirimlerinin duracağı sinyalinin verildiğini hatırlatan Muratoğlu, buna karşın Eylül ayına gelindiğinde 100, Ekim ayında ise 150 baz puan faiz indirimi yapıldığını yazdı.

Erdoğan'ın "Yıl sonuna kadar faizleri tek haneye indireceğiz" dediği konuşmasının faiz kararlarının nedeni olduğunu belirten Muratoğlu, PPK'nın son açıklamasında ise "Takip eden toplantıda da benzer bir adım atıldıktan sonra faiz indirim döngüsünün sona erdirilmesini gündeme almıştır" dendiğini aktardı.

"Sizin Fikrinizin Bir Önemi Olmadığını Bilmeyen mi Var?"

Bu açıklamaya tepki gösteren Muratoğlu, "Bıraksınlar bu işleri… Artır deseler artırmayacaklar sanki… Sizin fikrinizin bir öneminin olmadığını bilmeyen mi var ki?" diye sordu.

Erdoğan'ın faiz takıntısını eleştiren Muratoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Delikanlı olan öyle 100-150 baz puan indirmez. Tek kalemde sıfırlar. Benim merakım yıl sonunda yüzde 9'da durduran şey ne onları? Neden yüzde 5 ya da yüzde 3'te olmayacak faizler?"

Murat Muratoğlu'nun yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

ekonomist murat muratoğlu faiz sorusu erdoğan yüzde 9 durduran ne şey merkez bankası para politikası kurulu