Murat Totoş: Girdi Maliyetleri Fiyatlarımızı Etkiledi

TAKİP ET

Antalya'da simit, poğaça ve açma gibi ürünlere zam geldi.

Sözcü'den İsmail Akın'ın haberine göre Antalya'da simit ve poğaça fiyatlarına zam geldi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) temmuz ayı meclis toplantısında alınan kararlarla birlikte 1 Ağustos itibarıyla kentte simit 5 liradan, poçara 6 liradan, açma ise 7 liradan satılacak.

Girdi maliyetlerine neredeyse her an zam geldiğini belirten ATSO 7. Grup Ekmek, Un ve Unlu Mamulleri Meslek Komitesi'nden Murat Totoş, "Girdi maliyetlerine gelen zamlar fiyatlarımızı da etkiledi. Zaten İstanbul ve diğer illerde de fiyatlar bu seviyede" diye konuştu.

Poğaça yapımında kullanılan 25 kiloluk yağın fiyatının şu an 350 lira olduğunu belirten Totoş, "Susam 45 lira, sıvı yağ 750 lira, şekerin 50 kilosu 1200 lira, kaşar peynirin kilosu 100 lira ve beyaz peynirin tenekesi ise 17 kilo 1000 lira" dedi.

"Kira Bedelleri Yüzünden İşçiler Gidiyor"

Esnafın elektrik fiyatlarıyla baş edemediklerini belirten Totoş, "Kira bedellerindeki artış nedeniyle işçiler gidiyor, işçi bulamıyoruz. Antalya’da 4 bin liradan aşağı ev kirası yok. İşçilerin ev kiraları karşında kentte kalma şansları yok. Bunun dışında, yumurtanın kolisi 48 lira oldu. Böyle bir durum karşısında fırıncının yapabileceği bir şey kalmıyor. Her geçen gün her şeye zam geliyor. Mecburen bu arşılar karşısında bizde bu zammı yapmak durumunda kalıyoruz. Gönül ister ki ucuza satalım" ifadelerini kullandı.

murat totoş girdi maliyetleri fiyatlarımızı etkiledi fırın antalya simite zam geldi