MÜSİAD Başkanı: Türkiye'de İş Beğenmeme Var

TAKİP ET

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, "Türkiye'de iş beğenmeme gibi bir durum var" dedi.

Bloomberg HT'ye konuşan MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, enflasyonun tüm dünyanın sorunu olduğunu ve bir miktar yükselme beklemelerine rağmen kısa süre sonra yavaşlama ve düşüş beklediklerini söyledi.

Doların 18 buçuk seviyesine yükseldiği dönemde fiyatlama yapamadıklarından yakınan Asmalı, "Şimdi dolar çok daha stabil. O nedenle fiyatlamayı da çok daha rahat yapıyoruz. Ama şimdi de fiyatlarda opsiyonlama 30-40 günlük sürelerden çok aşağı çekildi. Fiyatlarda geçerlilik süresi dediğimiz şey aşağılara çekildi. Şu anda maksimum 15 günlere çıkmış durumda. Hatta bir haftalık opsiyon tanınıyor" dedi.

Asgari ücret konusunda zammın dışında bir sosyal yol bulunması gerektiğini vurgulayan Asmalı, asgari ücretle Ankara, İstanbul gibi illerde cazip olmasa da Anadolu'da rahatça yaşanabilecek bir ücret olduğunu savundu.

"Ama buradaki işler de tercih edilmiyor. İhracatın bu kadar geliştiği ortamda, işsizliğin bu kadar olmaması gerekiyor. İşsizliğin daha geri gelmesi gerektiğini düşünüyoruz" diyen Asmalı, çalışmak herkese iş olduğunu öne sürerek "Bizim üyelerimizden gelen duyumlarınız var. Çok eleman arayan ama bulamayan var. Maalesef Türkiye'de iş beğenmeme gibi bir durum var. Emek yoğun işlerde çalışmak istenmiyor. İnsanlar ağır işlerde, emek yoğun işlerde çalışmak istemiyor. Çalışsa da verimli olmuyor. Yabancı uyruklu işçiler bu işlerde daha fazla çalışıyor" şeklinde konuştu.

müsiad başkanı türkiyede beğenmeme var durumu yalaka mahmut asmalı