Mustafa Varank: Böyle Bir Büyüme Olabilir miymiş

TAKİP ET

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜİK verilerini güvenilir bulmayanları eleştirdi.

Mardin'de DİKA Rekabet İkliminin Geliştirilmesi Finansman Desteği Tanıtım Programı'nda konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Tüirkiye İstatistik Kurumu'nun büyüme rakamlarına güvenmeyenleri eleştirerek "Muhalefet zihniyete, üretimde, büyümede, ihracatta yaptığımız atılımları eleştirmeden önce buralardaki gelişmelere bir göz atmalarını tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin OECD ülkeleri arasında en fazla büyüyen ikinci ülke olduğunu iddia eden Varank "Bunu kabullenemeyenler ülkemizin en köklü kurumlarından olan TÜİK’e hadsizce saldırmaya başladılar. Böyle bir büyüme olabilir miymiş? TÜİK'e güvenmiyorlarmış. Bu insanlar acaba Avrupa Birliği ülkelerinin ya da Birleşik Krallık’ın büyüme rakamlarını gördüler mi? TÜİK'e karşı ön yargılarını oralardaki istatistik kurumları için de taşıyorlar mı? Siyaseten onların hoşuna gitmeyen rakam açıklandığında ilgili kurumu eleştirmeye başlıyorlar" diye konuştu.

"Bu zihniyete baksanız AK Parti döneminde Türkiye'de tek bir fabrika bile açılmadığını iddia ediyorlar" diyen Varank, "19 yılda Türkiye'de hiç fabrika açılmadı diyenleri OSB'lere davet ediyoruz ama tenezzül edip gelmiyorlar. Türkiye büyüyor, muhalefet görmek istemese de büyüme rakamlarımız bunu ispat ediyor" ifadelerini kullandı.

"Şehirlerimizdeki OSB'lere gitseler, yeni yatırımların nasıl devreye alındığını görseler, fabrikaları bir ziyaret etseler çarkların nasıl umutla döndüğüne şahit olabilecekler ama biz bu zihniyete alıştık" diyen Varank bu eleştirileri dikkate almadan işlerini yaptıklarını söyledi.

Mustafa Varank Böyle Bir Büyüme Olabilir miymiş