Nagehan da Çözüm Süreci Aklamasına Başladı: Apo'nun Yerel Seçim Öncesi Mektubuna Tevil, Erdoğan'a 'Çözüm Süreci' İçin Teşekkür

TAKİP ET

AKP'nin yılmaz savunucusu ve çözüm süreci gibi rezilliklerin en büyük müdafiilerinden Nagehan Alçı Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti ekseninde yeniden çözüm süreci sinyalleri içeren bir yazı kaleme aldı.

Alçı HaberTürk'te yayımlanan yazısında Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretinde yaptığı konuşmada çözüm sürecine sahip çıkan sözleri için "Çözüm süreci gibi tamamen yerli ve milli bir projeye yeniden sahip çıktığı için Cumhurbaşkanı’na teşekkür ediyorum. Hükümet medyasındaki kalemler tarafından bile bir süredir çözüm süreci şuursuzca kriminalize ediliyordu bu ülkede. Bu sürecin vatana ihanet olduğunu pervasızca söyleyenler gerçek demokratları bastırıyorlardı.

AK Parti bu konularda özgüvensiz ve sessiz kalıyordu. Ben her zaman her koşulda bu son 6 seneye inat çözüm sürecini savunmaya devam ettim. Yazarlık hayatımda en çok inandığım projelerden biriydi bu süreç" dedi.

CHP'nin çözüm süreci konusundaki "nasyonalist dilini" anlamadığını belirten Alçı, eski HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu'nun Erdoğan'ın adım atması halinde AKP-HDP arasında anlaşma olabileceği yönündeki sözlerini hatırlattı.

Apo'nun Yerel Seçim Öncesindeki Mektubuna Tevil

Apo'nun yerel seçim öncesinde ortaya çıkan ve AKP'ye destek niteliği taşıyan mektubunun "Türkler arası politik kavgada Kürtler taraf tutmasın" demekten ibaret olduğunu savunan Alçı, "Fakat bu görüşme 23 Haziran 2019 öncesine denk getirilme gibi bana göre de çok büyük bir yanlış yapıldı. Olay bağlamından koparıldı" ifadelerini kullandı.

Nagehan da Çözüm Süreci Aklamasına Başladı Apo'nun Yerel Seçim Öncesi Mektubuna Tevil Erdoğan'a 'Çözüm Süreci' İçin Teşekkür