Nebati: Bu Ülkede Kimse Dilenmez

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa'da halka hitap etti.

Memleketi Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde AKP tarafından düzenlenen mitingde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yatırımcılarla yaptığı toplantıda söylediği sözlere gelen eleştirilere cevaben "Yatırımcımızın önünü kesenlerle mücadele etmeyi biliriz. Bürokratik engeller çıkaranların önünde biz duracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bürokratik oligarşiye olan savaşında en önde giden Akıncılar olarak bizi görebilirsiniz. Hiç kimse bu ülkede yatırım yapacak yatırımcıların önünü kesemez. Engel koyamaz" ifadelerini kullandı.

Petrol fiyatlarının dünya genelinde yükseldiğini belirten Nebati, "2 yıl boyunca yasıtmamaya dikkat ettik. Enflasyonun baskısı altındayız, halledeceğiz" dedi.

Yatırımcılarla yaptığı görüşmelere ilişkin eleştirilere tepki gösteren Nebati "Bu ülke kimseden dilenmez, kimseye eyvallah etmez" yorumunu yaptı.

"Millet Türk Lirası’na güvenmeye başladı" diyen Nebati, "Türk Lirası ile iş yapmanın güzelliğini yaşamaya başladı. Ve girişimcilerimiz iş yaparken enflasyonun üzerinde faizle değil, enflasyonun çok ama çok altında oranlarla iş yapmayı öğrendi. Millet Türk Lirası’nın gücünü anladı. Zor günler geçecek. Enflasyonun üstünden geldiğimiz gibi karamsarların da üstesinden gelmeyi bilir bu millet" diye konuştu.

hazine ve maliye bakanı nureddin nebati bu ülkede kimse dilenmez yatırımcı bürokrasiye karşı savaş akıncı