Nebati Döneminde 7,6 Milyar Lira Kamu Taşınmazı Satıldı: Seçim Harcamaları İçin

TAKİP ET

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati döneminde 7,6 milyar liralık kamu taşınmazı satıldı.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin 10 ay süren görev süresinde kamuya ait 7,6 milyar lira kamu taşınmazı satıldı.

1986-2021 yılları arasındaki kamu taşınmazı satışlarının toplam değeri ise 7,9 milyar liraya ulaşıyor.

"Seçim Harcamaları İçin"

AKP yönetiminin halkın arazilerini satmasına tepki gösteren CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, "Türkiye’nin dört bir yanından halka ait olan arazilerin satışı yapılıyor. Seçim harcamaları için bu halkın elinde kalan ne varsa satmayı göze almış bir iktidarla karşı karşıyayız" dedi.

Satılan kurumların ardından "Satılacak bir şey kalmadı" dediklerinde AKP'lilerin kamu arazilerini imara açarak satmaya başladıklarını belirten Bingöl, Özelleştirme İdaresi'nin bu işlemlerin şeffaflığını sağlamadığını söyledi.

Satışlar Şeffaf Değil, Özelleştirme İdaresi Sayıştay'ın Uyarılarını Dinlemiyor

2014 yılından bu yana Sayıştay'ın her yıl değer tespit komisyonunun hazırladığı değer tespit sonuçlarını yayımlaması için Özelleştirme İdaresi'ni uyardığını belirten Bingöl, şu ifadeleri kullandı:

"Ancak idare kelime oyunları ile satılan taşınmazlar ve kurumlara ilişkin bilgileri kamuoyundan saklıyor. Sayıştay raporunda açıkça kanunun bu düzenlemeyi, ‘özelleştirme uygulamalarına açıklık kazandırılması’ amacıyla yapıldığını belirtiyor. AKP halka ait olan taşınmazları ve kurumların satışını koca bir karanlıkla örtmek istiyor."

nebati döneminde 7 6 milyar lira kamu taşınmazı satıldı seçim harcamaları için tekin bingöl chp