Nebati: Enflasyonda Yüzde 50'yi Göreceğimizi Düşünmüyorum, Umarım Yanılmam

TAKİP ET

Nureddin Nebati, enflasyonun yüzde 50'yi geçmeyeceğini "umuyor".

TÜİK rakamlarına göre enflasyon aylık yüzde 11 artarak yıllık yüzde 48,69'a ulaşmıştı. ENAGrup ise aylık enflasyonu yüzde 15,52, yıllık enflasyonu ise yüzde 114,87 olarak hesaplamıştı.

ENAGrup: Yıllık Enflasyon Yüzde 114,87

 

TÜİK: Enflasyon Yüzde 48,69


Japon medyasından Nikkei'ye konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonda yüzde 50 seviyelerini göreceğimizi düşünmüyorum. Umarım yanılmam" dedi.

Tüm dünya ülkelerinin Türkiye gibi bir enflasyon sorunuyla karşı karşıya olduğunu iddia eden Nebati, "Ocak ayında enflasyonun yükselmesini ve belirli bir süre yüksek seviyelerde kalmasını bekliyoruz. Yaz aylarında enflasyonun toparlanma kaydetmeye başlamasını ve Aralık ayında ise baz etkisinden dolayı keskin bir şekilde gerileyeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Merkez Bankasının 20 Aralık'ta açıklanan kur korumalı mevduat uygulamasından önce piyasaya doğrudan ya da dolaylı müdahalelerde bulunsa da uygulamanın açıklanmasından sonra müdahale yapılmadığını iddia eden Nebati, "Duyurudan sonra olmuşsa bile bunlar sadece küçük dokunuşlardır" ifadelerini kullandı.

nureddin nebati Hazine ve Maliye Bakanlığı enflasyon yüzde