Nebati Gözünü Vatandaşın Altınına Dikti: Yastık Altında 5 Bin Ton Altın Var

TAKİP ET

Nebati, "Paketle beraber yastık altındaki altını da sisteme sokmuş olacağız, ki 5 bin ton civarında bir altın olduğu tahmin ediliyor" dedi.

Londra'da yatırımcılarla bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, görüşmelere ilişkin "Türkiye’de makro ekonomik göstergelerin sağladığı katkıların hangi yöntemlerle belirlendiği, özellikle de yeni ekonomik modelin Türkiye’ye kazandırdığı yol haritasının hangi aşamalardan geçeceğine ilişkin sorular sordular. Bilgilendirmelerimizi çok saik bir şekilde yaptık. Londra’da bulunan az önce ifade ettiğim tüm yatırımcıların en üst düzey şeffaf bir şekilde sorularını aldık. Şeffaf bir şekilde cevaplandırmaya gayret ettik" dedi.

Kur korumalı mevduatların hacminin 312 milyar lirayı aştığını belirten Nebati, "İlk günlerde toplam mevduat içerisinde yüzde 10’larla başlarken, dün akşam itibariyle gelen rakam yüzde 45’ler seviyesine ulaşmış durumda… Şu anda vatandaş ilgi gösteriyor. Optimal nokta vatandaşın ilgisinde en üst seviyenin nerede yakalanacağıdır" diye konuştu.

Döviz kurlarının stabil bir şekilde devam etmesini önemsediklerini belirten Nebati, hazırladıkları yeni finansal pakete ilişkin "Bu paketle beraber bir tarafı yastık altındaki altını sisteme sokmuş olacağız ki 5 bin ton civarında bir altın olduğu tahmin ediliyor. Bunun da karşılığı 250-350 milyar dolar. Bunun belli bir miktarı, Merkez Bankasına destek olacak ve döviz ihtiyacını giderecek" ifadelerini kullandı. 

nureddin nebati merkez bankası yastık altında altın paket gözünü dikti