Nebati: KKM'nin Bütçeye Maliyeti 75,6 Milyar Lira

TAKİP ET

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı mevduat sisteminin (KKM) bütçeye maliyetinin 75,6 milyar lira olduğunu açıkladı.

2. Türkiye Çiftçi Zirvesi'nde konuşan AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomide durgunluk oluşmasına izin vermeden halkın alım gücünü artırmaya çalıştıklarını öne sürdü.

Enflasyonu yenme vaadi veren Nebati, "Yıl sonundan itibaren de bu düşüşü daha net şekilde hissetmeye başlayacağız" dedi.

"Bugün küresel çalkantılara rağmen ülkemizin tarihi başarılarını yok sayan bir kesim vardır, olmaya da devam edecek. Bunlar bu çarpıtmalarla milletimize karşı psikolojik harp uyguluyorlar. Biz hep çalışmaya devam ediyoruz. Tüm algı oyunlarına rağmen çok şükür insanımızın ferasetiyle neyin ne olduğu çok net şekilde görülüyor" diyen Nebati, Kredi Garanti Fonu'nun 50 milyar liradan büyük olacağını söyledi.

Dolar kurunun öngörülebilir olduğunu savunan Nebati, "KKM 1,37 trilyon TL'ye ulaştı. Ülkedeki mevduatın üçte birini karşılıyor. KKM'nin maliyeti 75,6 milyar TL. KKM'nin Türkiye bütçesi üzerinde etkisinin sınırlı olduğu çok net bir şekilde ortada" diye konuştu.

nureddin nebati kkm kur korumalı mevduat bütçeye maliyeti 75 6 milyar lira türk lirası dolar