Nebati: Kur ve Faizin Üstesinden Geldik, Sırada Enflasyon Var

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, tuhaf açıklamalarda bulundu.

Bursa'da sanayicilerle bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Yıl sonunda enflasyonun makul seviyelerde olmasını sağlayacağız. Döviz kuru ve faizin üstesinden geldik" dedi.

Şu sıralarda dolar kuru 14,69 lira seviyesinde olmasına ve Hazine ve Maliye Bakanlığının 18 Mart'ta Şubat 2003'ten bu yana en yüksek seviye olan yüzde 8,625 faizle borçlanmış olmasına rağmen döviz kurunun ve faizin üstesinden geldiklerini iddia eden Bakan Nebati, "Bizler mart ayı itibarıyla yüzde 61,1 seviyesine yükselen enflasyonu kalıcı olarak düşürmek, fiyat istikrarını sürdürülebilir şekilde sağlamak noktasında kararlı adımlar atmaktayız" dedi.

"Kur Korumalı Mevduat sistemi etkisi ile birlikte kur-faiz sarmalından çıktık. Böylece, enflasyonun en önemli belirleyicilerinden biri olan döviz kurunda serbest piyasa koşulları içerisinde istikrar sağlandı" iddiasını savunan Nebati, "Enflasyonun diğer önemli belirleyicisi olan beklentilerdeki düzelmeye yönelik atacağımız adımlar ile birlikte yıl sonunda enflasyonun makul bir seviyeye geldiğini hep birlikte göreceğiz. Ekonomik kararların belli süreye ihtiyacı var. Türk ekonomi modeli devreye girdiğinde kur riskini aldık" ifadelerini kullandı.

nebati kur ve faizin üstesinden geldik sırada enflasyon var