Nebati Müjdeyi Verdi: Aralık Ayından İtibaren Enflasyonun Nasıl Düştüğünü Göreceğiz

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun Aralık'tan itibaren düşeceğini söyledi.

Bloomberg HT'nin haberine göre 2021'de Türkiye'nin yüzde 11 büyüdüğünü belirterek "yandık, bittik, öldük" söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını ileri süren Nebati, yüzde 60'ı geride bırakan enflasyon için ise "Savaş geldi, patladı, dengeler bozuldu" dedi.

Savaşla birlikte dünya ülkelerinin buğday, çelik gibi mallara ulaşmakta zorlanmaya başladığını belirten Nebati, "Böylesine sıkıntılı bir ortamda yine aynı söylemler başladı, 'yandık, öldük, bittik.' Bu ülke ne yanar ne biter ne ölür. Bu ülke yoluna devam eder. Biz gözlerimizi kapatıp zorlukları görmezlikten gelmiyoruz. Zorluklar var, sıkıntılar var, enflasyonu görüyoruz. Mücadelemiz belli ne yapacağımızı biliyoruz" diye konuştu.

Halktan uzak olmadıklarını öne süren Nebati, "Bu ülkede yaşıyoruz. Sokağında, pazarında, sofrasında, yolundayız. Otobüse de minibüse de biniyoruz hiç merak etmeyin. Bu dünyadan kopuk yaşamıyoruz. Bu dünyanın, ülkenin içerisindeyiz. Bu milletin gençlerin, kadınların, çocukların, iş dünyasının, çalışanların ne istediğini biliyoruz ve sıkıntıları paylaşıyoruz. Bu sıkıntıların üstesinden gelecek azmi de ortaya koyuyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜİK tarafından yüzde 61,14 olarak açıklanan enflasyona ilişkin Nebati, "Aralık ayından itibaren bu ülkede her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz ve yürüyeceğiz. İşler daha iyi olacak" dedi.

nebati nureddin nebati müjde aralık ayından itibaren enflasyonun nasıl düştüğünü göreceğiz