Nebati: Neo Klasik Ekonomi Düşüncesinden Epistemolojik Bir Kopuşu Temsil Eden Heterodoks Yaklaşım...

TAKİP ET

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, tarihe geçecek bir açıklama yaptı: "Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır.

"Ekonomik Dönüşüm ve Yeni Paradigmalar Zirvesi"nin açılış konuşmasını yapan AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonu yüzde 80'in üzerine çıkaran "Türkiye Ekonomi Modeli"ni anlattı.

Ortodoks ekonomi politkalarını bir kenara koyarak heterodoks politikaları benimsediklerini belirten Nebati, şu tuhaf ifadeleri kullandı:

"Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi gibi alanların da etkisiyle daha fazla önem kazanmaktadır. Amerika İngiltere İtalya ve Almanya aşta olmak üzere heteredoks literatürü olduğunu biliyoruz. Bu alanda kitaplar yazılıyor, makaleler yayımlanıyor. Zaten toplumları ileriye götüren itici güç Schumpeter'in 'yaratıcı yıkım' şeklinde ifade ettiği üzere aslında böylesine bir döngüdür."

nebati neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım