Nebati: Otomobil Sektöründe Haksız Fiyat Artışına Sebep Olan 100 Bin Mükellef Tespit Edildi

TAKİP ET

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomobil sektöründe haksız fiyat artışına neden olan 100 bin mükellef tespit ettiklerini açıkladı.

Dünya gazetesinin haberine göre AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomobil sektöründe 100 bin mükellefin haksız fiyat artışına sebep olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Nebati, "RADAR sistemimiz sayesinde mali ve finansal verilerin sistemsel ve detaylı analizlerini gerçekleştiriyor, çalışmalarımızı büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Gayrimenkul sektöründe olduğu gibi araç sektöründe de suni fiyat artışı yaparak arz talep dengesini bozanlara fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Sıfır ve ikinci el araç alım satımı yapan bayi, galerici ve kişilerle ilgili ayrıntılı tespitler yaptıklarını belirterek "Otoda haksız fiyata sebep olan 100 bin kişi radarımıza takıldı" diyen Nebati, "Vergisel yükümlülüklerini yerine getirmeyen, piyasada spekülasyona sebebiyet veren gerçek ve tüzel kişiler hakkında gerekli işlemleri yapmaya başladık. Saha denetimleri de sürüyor" ifadelerini kullandı. 

İkinci El Otomobil Satışında 6 Ay ve 6 Bin Kilometre Şartı Yürürlüğe Girdi

nureddin nebati otomobil sektöründe haksız fiyat artışına sebep olan 100 bin mükellef tespit edildi